Şimdi YANDILAR

Şimdi YANDILAR

Cebeci’de Şerife Turhal adlı kadının süpürerek protesto etmesiyle yeniden gündeme gelen “fuhuş kartları”nın sorumluları artık tespit edilmeleri halinde hapsi boylayacak. 

Başkent’te halkın tepkisine rağmen bir türlü önüne geçilemeyen ve Cebeci’de Şerife Turhal adlı kadının süpürerek protesto etmesiyle yeniden gündeme gelen “fuhuş kartları”nın sorumluları artık tespit edilmeleri halinde hapsi boylayacak. 

Başkent’in Kızılay, Ulus, Cebeci gibi merkezi yerlerinde en işlek kaldırımlara saçılan fuhuş kartvizitlerine halkın tepkisi sürerken, bu rezilliğin sorumluları bir türlü tespit edilemiyor, edilseler bile tutuklanamıyor, ufak para cezaları ile kurtuluyorlardı. 

2016’DA 122 ŞÜPHELİ PARA CEZASIYLA YIRTTI
Örneğin 2016 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince, telefon numaraları ve fotoğrafların bulunduğu, fuhuş içerikli kartvizitleri dağıttıkları tespit edilen 122 şüpheli hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Ancak yasal boşluk nedeniyle bu kişiler tutuklanamadı. Kimileri komik para cezaları ile işlemlerden kurtuldu, kimileri tutuksuz yargılandı. 

YENİ YASAYLA HAPSİ BOYLAYACAKLAR
Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan bir kanun tasarısıyla fuhuş kartvizitlerini dağıtanlara hapis yolu açıldı. Tasarı ile Türk Ceza Kanunu’ndaki açık kapatılmış oldu. Ve tasarı geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülerek yasalaştı. Yeni düzenleme 2 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak, resmen yürürlüğe girmiş oldu. Yeni kanun ile Türk Ceza Kanunu’na, kaldırımlara fuhuş kartvizitleri saçmak suç olarak eklendi.

İŞTE O MADDE
Yeni kanuna göre, fuhuşa aracılık etmek amacıyla fuhuş kartları dağıtan veya yayanlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. O düzenleme şöyle: “MADDE 18- 5237 sayılı Kanunun 227 nci maddesinin mülga üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir. 

"(3) Fuhşu kolaylaştırmak veya fuhşa aracılık etmek amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve iki yüz günden iki bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır."

SAÇIP KAYBOLUYORLAR!
Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, fuhuş çetesi mensuplarınca ortalığa saçılan rezil kartlarla mücadelede hayli zorlanıyor çünkü  fuhuş kartvizitlerinin kimler tarafından dağıtıldığı, ortalığa saçıldığının tespiti çok güç bir iş. Bu kartların çoğunlukla geceleri ve fark ettirilmeden caddelere saçıldığı veya seyir halindeki araç içinden dışarıya atıldıkları tahmin ediliyor. Bu nedenle fuhuş kartları dağıtıcılarının tespiti güç hale geliyor. 

GÖREN ÇEKİP POLİSİ ARAMALI
Vatandaşlardan fuhuş kartviziti dağıtan; bunları caddelere, sokaklara saçanları görmeleri halinde hemen polise başvurmaları bekleniyor. Vatandaşların böyle bir durumla karşılaşmaları halinde cep telefonları ile fuhuş kartı dağıtıcılarını görüntüleyip, bu görüntüleri polise vererek, fuhuşçularla mücadelede emniyet görevlilerinin işini kolaylaştıracakları kaydediliyor. Emniyet yetkilileri vatandaşları bu konuda duyarlı davranıp, kendilerine yardımcı olmaya çağırıyor. 

FEYZULLAH DOĞRU /  HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.