Sincan Sanayi Sitesi taşınacak mı?

Sincan Sanayi Sitesi taşınacak mı?

Sincan şehir merkezinde yanıcı yakıcı ve patlayıcı malzemeleri içerisinde barındıran Sincan Sanayi Bölgesi’nin taşınıp taşınmayacağını bilinmezliğini koruyor. Gazetemize konuşan bölge esnafı “Sincan Belediyesi’nden ciddi bir açıklama bekliyoruz” dedi.  

Sincan’da 1970’li yıllarda kurulan Sincan Sanayi Sitesi ilçe merkezinin büyümesiyle bugünlerde yerleşim alanlarının ortasında kaldı. Binden fazla işletmenin bulunduğu sanayinin, geçtiğimiz yıllarda çok kez kaldırılması ve Sincan Polatlar’a taşınması konuşulmuştu. Ancak ufak tefek birkaç somut adım atılsa da kaldırıp kaldırılmayacağı bilinmezliğini koruyor. Gazetemize konuşan bölge esnafı, “Para toplandı birkaç işlem yapıldı ama sonra yine durdu. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Sincan Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama bekliyoruz” dedi. 

ŞEHRİN ORTASINDA KALDI

Başlarda boya üretimi, marangozluk ve kereste üretimi atölyeleriyle kurulan Sincan Sanayi Sitesi daha sonraları ilçenin nüfusunun artmasıyla oto sanayisini de içine aldı. Ancak son yollarda Başkent’in en çabuk büyüyen ilçelerinden biri olan Sincan’ın hızlı gelişmesi ve yerleşim alanlarının yayılmasıyla şehrin dışında kalan sanayi bu günlerde şehrin göbeğinde kaldı. Yakında yerleşim yerleri bulunan sanayi bir yandan güvenlik sorununu barındırırken bir yandan da hava kirliliği ile kış aylarında bölgede sorun teşkil ediyor. 

1-035.jpg

BİLEN YOK

Gazetemize konuşan bölge esnafı uzun yıllardır taşınma konusunun konuşulduğunu birkaç ufak adım dışında bir gelişme yaşamadıklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

“2-3 yıl önce o zaman belediye başkanı olan Mustafa Tuna kaldırılacak demişti. Hatta ondan sonra bazı adımlar atıldı. Geçtiğimiz aylarda da paralar toplandı, tapu durumları konuşuldu. Fakat yine bir ilerleme yaşanmadı. Şu anki belediye başkanı Murat Ercan’dan da herhangi bir açıklama duymadık. Şu an kimse taşınıp taşınmayacağını bilmiyor. Çoğu esnaf arkadaş dükkânına bakım yapmaktan kaçınıyor. Açıkçası derme çatma dükkânlar ayakta duruyor. Zaten sanayinin yollarından çöplerine kadar kirlilik ve bakımsızlık hâkim. Konuyla ilgili Sincan Belediyesi destek olacağını söylemişti ama belediyeden de bir ses yok. Açıkçası bilinmezlik sürüyor” 

SEÇİM ÖNCESİ VAAT OLARAK SÖYLENMİŞTİ

Bölge esnafı Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 31 Mart seçimleri öncesi şehrin içinde kalan bu sanayi bölgesinin şehrin dışına çıkacağı konusundaki vaadini hatırlatarak, “Başkanımız Murat Ercan buranın taşınacağını ve daha modern bir şekilde farklı yerde kurulacağını söylemişti. Üzerinden Neredeyse 1 yıl geçti ama taşınma henüz gerçekleşmedi” dedi.  

TUNA DÖNEMİNDE DE GÜNDEME GELMİŞTİ 

Sanayinin taşınma konusu 2016 yılında o dönemin Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından da dile getirilmişti. Hatta Başkan Tuna taşınmayı bir oldubittiye getirmekten ziyade esnafla fikir alışverişinde bulunarak kimseyi mağdur etmeden herkesin fikir birliğine ulaşmak istediklerini belirtmişti.  Sanayide yanıcı, yakıcı ve patlayıcı malzemelerin birbirleri ile çok yakın olduğunu ve bunun büyük bir risk taşıdığını da sözlerine eklemişti. 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum