Sincan Şoförler Odası Başkanı İsa Yalçın: Dolmuşlarda ayakta yolcu taşınabilecek

Sincan Şoförler Odası Başkanı İsa Yalçın: Dolmuşlarda ayakta yolcu taşınabilecek

Sincan Şoförler Odası Başkanı İsa Yalçın, dolmuşların ayakta yolcu taşımasını engelleyen yasanın değişmesi için harekete geçtiklerini belirtti. Yalçın, yasa değiştikten sonra dolmuşların beş kişiye kadar ayakta yolcu taşıyabileceğinin müjdesini verdi.

Sincan Kamyoncular Minibüsçüler Otomobilciler Halk Otobüsçüler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın, dolmuşçu esnafını mağdur eden ayakta yolcu taşıma yasasının 1960’lı yıllardan kaldığını belirterek, yasanın değişmesi için harekete geçtiklerini belirtti. Yalçın konu hakkında İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini ve olumlu yanıt aldıklarını belirterek, en kısa zamanda tekrar bir araya gelerek yasanın değişmesi için harekete geçeceklerini kaydetti.

YASA 1960’LI YILLARDAN KALMA

Yalçın, dolmuşlarda ayakta yolcu taşınmasının yasak olmasının birçok minibüsçü esnafını mağdur ettiğini, yasanın 1960’lı yıllarda çıktığını hatırlatarak yasanın değişmesi gerektiğini belirtti. “Bu yasa 1960’lı yıllarda çıkmış ve o zamanki araçlar ayakta yolcu taşımaya teknik açıdan uygun değildiler” diyen Yalçın, “Günümüzde araçlarımız teknik açıdan ayakta yolcu taşımaya uygunlar. İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya konu hakkında taleplerimizi ilettik. Yasanın güncellenmesi için talepte bulunduk. Bakanımız bu talebe sıcak baktı ve en kısa sürede tekrar bir araya gelerek sorunları çözeceğini belirtti”

ÇİFTE STANDART VAR

“Günümüzde metro, Başkentray, halk otobüsleri ve servisler ayakta yolcu alıyor. Dolmuşa geldiğinde ise yasak uygulanıyor. Burada bir çifte standart var diye düşünüyoruz. Ankara Emniyet Müdürümüz ile de konu hakkında istişarede bulunduk. Önümüzdeki günlerde tekrar İç İşleri Bakanımızla bir araya gelerek minibüsçü esnafımızın bu sorununu ortadan kaldıracağız ve beş kişiye kadar ayakta yolcu taşımalarına müsaade iznini yasalaştırarak mağduriyeti ortadan kaldıracağız” dedi.

TÜM TÜRKİYE’Yİ İLGİLENDİRİYOR

Ayakta yolcu sorununun sadece Ankara değil tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini söyleyen Yalçın, “Bu sorun tüm Türkiye’deki minibüsçü esnafının en büyük sorunudur. Eğer yasa değişir de ayakta belirli sayıda yolcuya izin verilirse minibüsçü esnafının uzun yıllardır boğuştuğu en büyük sorun ortadan kalmış olur” diye konuştu.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ OLARAK GERİ DÖNÜYOR

Yalçın, göreve geldiği günden itibaren birçok başarılı hizmete imza attıklarını da belirterek, “Sincan’da bir minibüs durağımız konteynerde hizmet veriyordu. Yaklaşık 100 esnafımız küçücük yerde hizmet vermeye çalışıyordu. Biz bu konu hakkında Sincan Belediyesi ile istişarede bulunduk ve bir yer talep ettik. Belediye Başkanımız bizi kırmayarak bir yer tahsis etti ve modern bir bina inşa ettik. 15 metrekarelik bir konteynerden bahçesi, tuvaleti, mescidi bulunan bir yere geçtik. Esnafımız bu hizmeti alabildiğinde şoför koltuğuna da huzurlu bir şekilde oturuyor. Bu huzur da müşteri memnuniyeti olarak bize geri dönüyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL DURAKLARINDAN BİRİ SİNCAN’DA

Işıklandırma olamayan durakları ışıklandırıp yenilediklerini, birçok taksi durağına kanal, su ve lavabo getirdiklerini söyleyen Yalçın, “Türkiye’nin en güzel duraklarından birisi Sincan’dadır. Işıklandırma sistemlerinden tutun da oturma ve çadır sistemine kadar her şey düşünerek yapıldı. Gecenin herhangi saatinde küçük bir çocuk dahi korkmadan duraklarımızda araç bekleyebilir” dedi.

sincan-kamyoncular-minibusculer-otomobilciler-halk-otobusculer-ve-soforler-esnaf-odasi,-isa-yalcin,-ayakta-yolcu-tasima-yasasi,-yasanin-degismesi,-dolmuslarda-ayakta-yolcu-tasinmasinin-yasak-olmasi,,.jpg

ÖDÜL-CEZA SİSTEMİ GELİŞTİRDİK

Yönetim kurulu ile birlikte Türkiye’de uygulanmayan bir ceza-ödül sistemi geliştirdiklerini kaydeden Yalçın, “Eski sistemde hata işleyen şoförün hatasını mal sahibi çekiyordu. Hal böyle olunca da bedel ödemeyen şoför aynı hatalarına devam ediyordu. Şimdi uyguladığımız sistemle bunu değiştirdik. Şimdi ki sistemde hatayı kim işlemişse cezayı o çekiyor. Örnek verecek olursa şoför yolda biriyle tartıştığında, iki tarafı da dinliyoruz. Hata bize bağlı şoförümüzde ise 7 gün uzaklaştırma cezası veriyoruz. Bundan çok etkili bir sonuç alıyoruz”

TÜM İLLERE ÖRNEK OLDU

“Şoförlerin hem birbirleri ile olan diyaloğu hem de vatandaşlarla olan diyaloğu gözle görülür bir şekilde değişti. Hataları en aza indirdik. Bunun yanında ödül de veriyoruz. Müşterilerimizden gelen iyi niyetli telefonları da karşılıksız bırakmayarak, şoförlerimizi ödüllendiriyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda bunu da paylaşıyoruz. Diğer şoförlerimizi de teşvik etmiş oluyoruz. Amacımız şoföre karşı oluşan kötü algıyı gidermek istiyoruz. Bu yüzden sürekli eğitim veriyoruz”

ŞOFÖRLÜK MESLEK YÜKSEKOKULU KURULSUN

Her şeyin başının eğitim olduğunu söyleyen Yalçın, toplumda şoför algısının yanlış oluştuğunu bu algının kırılması gerektiğini belirtti. Bunun içinde eğitimin önemli olduğunu dile getiren Yalçın, “Her mesleğin yüksekokulu var. Bizimde olsun ki toplumdaki kötü algıyı kıralım. Hem de istihdama katkı sağlayalım. Eğer okul kurulursa bu mesleği daha iyi noktalara taşırız”

“Yaptığımız çalışmalar Türkiye’ye örnek oluyor. Bizim amacımız esnafımızı rahat bir ortamda çalıştırıp, topluma düzgün hizmet verebilmek. Bizim görevimiz bu. Biz kaliteli hizmet verirsek, değerimizde o kadar artar. 24 saat üzeri çalışıyoruz. Çalışmalarımızı haftanın her günü devam ettiriyoruz. Esnafımıza 7/24 ücretsiz kurtarıcı hizmeti sunuyoruz. Bunun yanı sıra cenaze de, düğünde ücretsiz olarak üyelerimize toplu taşıma aracı imkânı sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

sincan-kamyoncular-minibusculer-otomobilciler-halk-otobusculer-ve-soforler-esnaf-odasi,-isa-yalcin,-ayakta-yolcu-tasima-yasasi,-yasanin-degismesi,-dolmuslarda-ayakta-yolcu-tasinmasinin-yasak-olmasi,,,.jpg

Emrah Özcan/ GAZETEİLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.