Sincan'da aşırı hız ve drift çilesi

Sincan'da aşırı hız ve drift çilesi

Sincan Buhara Caddesi’nde vatandaşlar, aşırı hız yapan ve özellikle geceleri caddede drift yapan sürücülere karşı önlem alınmasını istiyor.

Sincan’ın en büyük ve işlek caddelerinden biri olan Buhara Caddesi’nde araçlar ve özellikle kamyonlar yokuş aşağı kontrolsüz şekilde hız yaparken, gecenin ilerleyen saatlerinde ise araçların drift yapmalarına vatandaşlar tarafından tepki gösteriyor. Daha önceleri engeller olduğunu araçların yavaşladığını belirten vatandaşlar şimdi karşıdan karşıya geçerken tedirginiz diyor. 

ENGELLER KALDIRILDI

Sincan’ı temelli ye bağlayan cadde olan Buhara Caddesi’nin devamında özellikle hafriyat alanları yoğun şekilde bulunuyor. Kamyonların da sıkça kullandığı bu yolda vatandaşlar daha önce hız yapılan yerlerde engeller olduğunu fakat belirli süre sonra kaldırıldığını söylüyor. Özellikle yolun tenha saatlerinde kamyonların ve otomobillerin kontrolsüz şekilde hız yaptığını belirten vatandaşlar, “ Birkaç yıl önce burada bir çocuğa duramadı ve araba çarptı. Cadde geniş karşıdan karşıya geçerken iki taraftan gelen arabalardan tedirgin oluyoruz. Çok hızlı ve kontrolsüz geliyorlar. Bu yola her an çocuk atlayabilir, yaşlı insanlar olabilir. Onları yavaşlatacak bir engele ihtiyacımız var yetkililer gereğini yapsın” diyerek taleplerini iletti.  

DRİFTÇİLERİN MESKENİ OLDU

Hız yapanların yanı sıra gece geç saatlerde Buhara Caddesi ile Yetiş Sokak kesişimin olduğu cadde üzerindeki geniş alanda drift yapanların olduğunu söyleyen vatandaşlar burayı mesken tuttuklarını belirtiyor. Birkaç kez yoldan geçen otomobil ile kaza atlattıklarına şahit olduklarını da belirtirken, “Gecenin özellikle geç saatlerinde buraya geliyorlar birkaç döndükten sonra gidiyorlar. Sonra başkaları geliyor. Seslerinden uyanıyoruz ve bizimde yakınlarımız geliyor geçiyor ve tedirgin oluyoruz” diye konuştu. 

IŞIK ÇOK KURALA UYAN AZ

Öte yandan cadde deki trafik ışıklarına da çoğu sürücünün uymadığını söyleyen vatandaşlar, “ Işıklarda karşıdan karşıya geçerken yahut arabayla geçerken buradakiler kurala uymuyor. Kamera koymuş olsalar herkes cezadan korkar ve uymak zorunda kalır. Çoğu zaman kurala uydunuz diye siz suçlu oluyorsunuz korna çalışıyorlar. Veya yayalar karşıdan karşıya geçerken ışıklara uymadıkları için araçlarla burun buruna kalıyor” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.