Sincan'da bir parkta yer alan trafo yazılarla doldu

Sincan'da bir parkta yer alan trafo yazılarla doldu

Sincan Malazgirt Mahallesi’nde bulunan Sefa Subaşı Parkı’nın trafosu adeta yazı duvarına dönmüş halde. Vatandaşlar, parklarda kamera sistemi olduğunu belirterek, yazı yazanların tespit edilip cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Sincan Malazgirt Mahallesi’nde bulunan Sefa Subaşı Parkı’nın trafosu adeta yazı duvarına dönmüş halde.

Ölüm tehlikesine aldırış etmeyen kimliği belirsiz kişiler trafonun üzerini sprey boyalarla boyuyor.

Vatandaş ise, duruma tepki göstererek Belediye yetkilerinin konuyla ilgilenmesini istiyor. 

Çocuk oyun parklarında bulunan trafolar kendini bilmezlerin yazı tahtası haline gelmiş durumda. Üzerinde bulunan ‘Dikkat Ölüm Tehlikesi” yazısına aldırış etmeyen bu kişiler trafoların üzerlerine sprey boyayla boyuyorlar. Bunlardan biri de Sincan Belediyesi’ne bağlı Sefa Subaşı Parkı’nda bulunan trafo. Üzeri tamamen yazıyla kaplı trafonun neredeyse duvarları görünmez halde. Vatandaşlar ise çoğu kez bu yazıların küfürlü olduğuna da dikkat çekerek, “Parklarda kameralar var. Bunların sorumluları bulunsun gereken cezai işlem uygulansın” diyor. 

dsc_0697.jpg

ÖLÜM TEHLİKESİ UMURLARINDA DEĞİL

Trafoların üzerlerini yazılarla kaplayan bu kişilerin ölüm tehlikesi uyarıları da umurlarında değil. Trafonun gerek meta gerek demir aksamının tamamını yazılarla kaplayan bu kişiler her an elektrik çarpmasıyla karşı karşıya olduklarının farkında değiller. 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Çevrede bulunan Malazgirt Mahallesi sakinleri ise bu görüntülerden rahatsızlığını gazetemize dile getirdi. Vatandaşlar, “İlk yapıldığında pırıl pırıldı. Sonra geceleri buraya gelen kimliği belirsiz kişiler bu hale çevirdiler. Canlarını hiç mi düşünmüyorlar burası trafo. Ayrıca çocuk parkında küfürlü yazıların da olması hiç hoş değil. Buradan geçerken o çirkin sözleri ister istemez insan görüyor. Çocuklara kötü örnek oluyor. Belediye yetkilileri bu kirli görüntüye son vermeli” diye konuştu. 

dsc_0705.jpg

KAMERALARDAN SORUMLULAR BULUNSUN

Parklarda kameraların bulunduğunu da belirten vatandaşları “Güvenlik önlemi gereği pek çok parkta kamera bulunuyor. Bu yazıları yazanlar kameralardan tespit edilemez mi? Açıkçası en başta kendi canları açısından bu çok önemli. Bu çirkin yazılardan dolayı bunlara gerekli cezai işlem uygulanamaz mı? Caydırıcı cezalara ihtiyaç var. Biz vatandaş olarak bu durumdan rahatsız oluyoruz ailemizle geliyoruz bu kötü yazıları görmek istemiyoruz” dedi. 

İSTANBUL’DA CAN ALMIŞTI

Geçtiğimiz hafta ise İstanbul Çekmeköy’de bulunan bir çocuk parkında üzücü olay yaşanmıştı. Arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 8 yaşındaki bir çocuk trafonun arkasına saklanmak istemiş ancak trafonun akımlarının açık halde bulunmasından dolayı hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu üzücü olayın ardından vatandaşlar parkta toplanarak durumu protesto etmişti. 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum