Sincan'da Sağlıklı Hayat Merkezi açılışı yapıldı

Sincan'da Sağlıklı Hayat Merkezi açılışı yapıldı

Sincan’daki Sağlıklı Hayat Merkezi’nin açılışından konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, hastalığa değil sağlığa yatırım yapma anlayışını benimsediklerini belirtti. 

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Sincan Belediyesi iş birliği ile “Sağlıklı Hayat Merkezi” hizmete açıldı.

Sincan’da açılışı yapılan sağlık merkezine AK Parti Ankara Milletvekilleri Nevzat Ceylan ve Barış Aydın, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Hüseyin İlter, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Kucur, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunus Emre Bulut, Sincan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tuba Yiğit, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Şube Müdürü Şennur Işık Yavanoğlu ve Kanser Birimi Sorumlusu Dr. İskender Kög katıldı.

ORTAK YATIRIMLAR MUTLU EDİYOR

Açılış öncesi konuşma yapan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, “Hastalığa değil sağlığa yatırım yapma anlayışını benimseyen bakanlığımız, ülke genelinde sağlıklı hayat merkezleriyle aile hekimliği hizmetlerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi hedeflemektedir” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal ise yaptığı konuşmada “Belediyelerimizle ortak yatırımlar yapmak bizi çok mutlu ediyor. Çünkü boş olmadığını mutlaka faydalı olacağını biliyoruz. Bu bağlamda katkısı olan Sayın Belediye Başkanımız Murat Ercan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da sağlıklı bireylerin yetişmesinin önemine vurgu yaptı. Ercan, “Üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız ve sağlık adına hizmetlerimiz artarak devam edecek. Merkezimizin, Sincan’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BİRÇOK BİRİM HİZMET VERİYOR

Yavuz Sultan Selim Kültür Merkezi binasında bulunan Merkez, genel danışmanlık, ketem polikliniği (hpv,smear), Mamografi ünitesi, koruyucu ağız diş sağlığı, sağlıklı beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık ,çocuk gelişimi, üreme sağlığı hizmeti verecek.

Ayrıca merkezde; gebe bilgilendirme sınıfı, okul sağlığı/eğitim birimleri, çocuk oyun alanı ve fiziksel aktivite salonu da yer alıyor.

Sağlıklı Hayat Merkezi’nde; doktor, diş hekimi, ebe, hemşire, sağlık memuru, röntgen teknisyeni, laboratuvar teknisyeni, diyetisyen, psikolog, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimci, VHKİ ve temizlik personelinden oluşan personel grubu hizmet veriyor.

RAMAZAN SAYGILI/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.