Sincanlılar 514 Çimşit hattına ya ek sefer ya da ÖHO istiyor

Sincanlılar 514 Çimşit hattına ya ek sefer ya da ÖHO istiyor

Sincanlılar 514 Çimşit hattında yalnızca Ego otobüslerinin çalıştığını ve seferlerinin yetersiz olduğunu dile getirerek, “Ya seferler artırılsın ya da eskisi gibi ÖHO’lar bize hizmet versin” diyor. 

Sincan Sıhhiye arası hizmet veren 514 numaralı Sincan Çimşit Sıhhiye hattında hizmet veren beyaz özel otobüsleri bu yılın başında kaldırılmıştı. Kaldırılan otobüslerin yerine pek çok noktaya yeni mavi özel halk otobüsler verilirken bu hatta yalnızca EGO otobüsleri hizmet vermeye devam etti. Ancak bölgenin yoğun nüfusu ve İstanbul Yolu, Sıhhiye güzergâhında yoğun talebin olmasıyla otobüsler yetersiz kalmaya başladı. Bölge sakinleri okullar açılmadan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nden bu sıkıntının çözülmesi için ya ek sefer ya da özel halk otobüsü istediklerini dile getiriyor. 

EGO ve DOLMUŞLAR YETERSİZ KALIYOR

Gazetemize konuşan bölgedeki vatandaşlar EGO ve dolmuşların yetersiz olduğunu dile getirerek sıkıntılarını şöyle sıraladı:

“Buradan sabah işine, okuluna gitmek isteyenler çok büyük çoğunluğu 514 numaralı otobüsü kullanıyor. Fakat bu otobüsler de çoğunlukla 30 dakikada bir geliyor. Eskiden bu otobüslerin yanı sıra aralarda beyaz özel halk otobüsleri gelirdi ancak o şekilde kalabalığı taşırdı. Onlar 7-8 ay önce kaldırıldı. Ondan sonra mavi özel otobüsler de verilmedi. Her sabah otobüste yer tartışması yaşanıyor” diye konuştu. 

TREN VE METRO İÇİN YİNE OTOBÜS GEREKİYOR

Bölge sakinleri, “Başkentray’a binmek için yine bu otobüsü kullanmanız gerekiyor. Ya da Fatih’te bulunan metro durağına gidebilmeniz için otobüs seferleri var fakat açıkçası insanlar evinden otobüse binip gitmek varken 2-3 tane aktarma yaparak hem maddi hem zaman kaybına uğramak istemiyor. Şu an okullar kapalı ve otobüsler cevap veriyor. Sabahları yine dolsa da bir şekilde sığıyoruz. Ama buradaki öğrencilerin çoğunu diğer semtlerdeki liselere ve üniversitelere gittiğini düşündüğümüzde yine sıkıntı yaşanacak.” 

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ 

Bölge sakinleri, “Sabahları burada şoförle tartışanlar oluyor. Fakat onun elinde olmadığını hepimiz biliyoruz. Yarım saatte bir gelen Ego otobüslerinin yetersiz kalmasından dolayı EGO Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunuyoruz. Ya buraya yoğun saatlerde ek sefer koyulsun ya da özel halk otobüsleri de burada çalışmaya başlasın. Bir şekilde vatandaşın yani bizlerin mağduriyeti giderilsin. Raylı sisteme uzakta yalnızca karayolu ile ulaşım sağlanan bir bölgede oturuyoruz. Yetkililerin bunu düşünerek konuya hassasiyet göstermesini istiyoruz.” 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.