Sincanlılar 514 numaralı EGO hattında ek sefer istiyor

Sincanlılar 514 numaralı EGO hattında ek sefer istiyor

Sincanlılar 514 Sincan Çimşit-Sıhhiye hattında çalışan beyaz ÖHO’ların 28 Ocak’ta kaldırılmasının ardından ulaşım sıkıntısı çektiklerini söyledi. Tek alternatifin EGO’nun 514 nolu hattı olduğunu belirten bölge sakinleri, ‘‘Üç durakta doluyor zaten'' dedi.

Sincanlılar 514 Sincan Çimşit Sıhhiye hattında çalışan beyaz ÖHO’ların 28 Ocak’ta kaldırılmasının ardından ulaşım sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Hattın kaldırılmasıyla tek alternatifin EGO’nun 514 nolu hattı olduğunu belirten bölge sakinleri, ‘‘Herkes bu otobüsü kullanmak zorunda. İlk üç durakta doluyor zaten. Biz binemiyoruz. Her gün işe geç kalıyoruz’’ dedi. 

Sincanlılar, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı EGO Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunarak, ‘‘ÖHO geri gelsin ya da EGO seferleri artsın’’ diye konuştu.

3 DURAKTA DOLUYOR

Bölgede yalnızca İstanbul Yolu güzergâhına 514 numaralı otobüslerin hizmet verdiğini belirten Sincanlılar, “Sabahları ilk 3 durakta otobüs tamamen doluyor. Özel halk otobüsleri varken EGO’nun boşluklarında onlar geliyor ve binemeyenleri onlar taşıyordu. 509 numaralı otobüsümüz var fakat o da Fatih Metro durağına kadar gidiyor. İstanbul Yolu’nda inecekler için pek fayda sağlamıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz ”dedi. 

SEFER ARTSIN YA DA ÖHO’LAR GELSİN

Yaşadıkları sıkıntıyı gazetemize anlatan vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek, “Sabah okula geç kalanı oluyor, işe hastaneye gidemeyeni oluyor. Semtimiz uzak. Merkeze bir taksi tutup gitmek çok büyük paralar tutuyor. Belediye yetkililerinden bu konuda biran önce çözüm bulmalarını istiyoruz. Özellikle yoğun saatlerde sefer sayılarımız artabilir ya da ÖHO’lar yine bölgemize hizmet verebilir” dedi. 514 numaralı Ego otobüs hattı sabah yoğun saatlerde 10-15 dakika aralıklarla gün içerisinde ise 15-30 dakika aralıklarla hizmet veriyor.  

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.