Siteler'e hayat önerisi

Siteler'e hayat önerisi

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, 60 yıl önce kurulan Siteler’deki üretim atölyelerinde sıkça meydana gelen yangınların eski elektrik tesisatlarından kaynaklandığını belirterek, “Modern üretim yerleri mutlaka açılmalı” dedi. 

ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, 60 yıl önce kurulan Siteler’deki üretim atölyelerinde sıkça meydana gelen yangınların eski elektrik tesisatlarından kaynaklandığını belirterek, “Modern üretim yerleri mutlaka açılmalı” dedi. 

SADECE SHOWROOMLAR YER ALMALI

Üretimin daha sağlıklı ortamlarda yapılması için Elmadağ’a Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmaya başladıklarını hatırlatan Başkan Taklacı, “Yangınların çıktığı işyerleri üretim atölyeleri. Üretim yerleri modern OSB’lere taşınmalı, Siteler showroom olarak devam etmeli. Sigorta şirketleri, çoğu üretim atölyelerini riskli gördüğü için sigortalamıyor” diye konuştu. 

Türkiye’de mobilya üretiminin kalbi konumundaki Siteler’de, geçtiğimiz günlerde art arda yaşanan yangınlar korkuttu. Siteler’de peş peşe meydana gelen yangınlara ilişkin gazetemize konuşan Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârları Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, işyerlerindeki yangınların elektrik kontağından kaynaklandığını belirtti. 

ankamob-baskani-huseyin-taklaci,-siteler,-yangin.jpg

SİTELER SHOWROOM OLARAK DEVAM ETMELİ 

1960’larda kurulmaya başlanan Siteler’deki iş yerlerinin bir hayli eski olduğuna değinen Başkan Taklacı, “Yapılar eski olduğu için elektrik tesisatları yetersiz geliyor ve çoğu tesisat bakımsız. Tesisatın eski ve yetersiz olması bu yangınları tetikliyor. Yaklaşık 60 yıl önce kurulan Siteler’in yenilenmesi gerekiyor. Yangınlar, genelde üretim yapan işyerlerinde çıkıyor. Benim önerim buradaki üretim yerlerinin Siteler’den ayrılması ve buraların sadece showroom olarak devam etmesi. Zaten sigorta şirketleri çoğu işletmeyi daha doğrusu üretim atölyelerini riskli gördüğü için sigortalamıyor” dedi. 

DAHA MODERN ÜRETİM ALANLARI ŞART

Siteler’in şu anki fiziki durumunun artık üretim için yetersiz geldiğine ve daha modern bir üretim alanının açılması gerektiğine değinen Başkan Taklacı,  “Üretim için daha modern yerlerin açılması gerekiyor. Burada petrole dayalı malzemeler olduğu için risk büyük. Çıkan yangın biranda petrol türevi hammaddelerden dolayı büyüyebiliyor. Onun için esnafın ve çalışan işçilerin dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu. 

ELMADAĞ İLE RİSK EN AZA İNECEK

Üretimin daha sağlıklı ortamlarda yapılması için Elmadağ’a Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmaya başladıklarını hatırlatan Başkan Taklacı,  “Daha modern bir yerde üretim yapmak isteyen esnafımız için güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Elmadağ OSB’nin tamamlanması ile üretim daha güzel olacak. Risk en aza inecek. Elmadağ OSB’deki çalışmaların tamamlanması için bir an önce ilgili kurumlarca destek verilmeli. Bu esnafa yeni bir üretim yeri açılması artık zorunlu hale geldi” şeklinde konuştu. 

“ELİ TAŞIN ALTINA KOYMAK LAZIM”

Elmadağ OSB’nin hizmete girmesi ile Siteler de rahatlama beklediklerini kaydeden Başkan Taklacı, “Üretim yapan esnafımız Elmadağ’a gelmesiyle Siteler’de çoğunlukta showroom merkezleri kalacak ve bölgenin yenilenmesi daha kolay hale gelebilecek. Bölgenin yenilenmesi ve Siteler’deki bu üzücü olayların en aza indirilmesi için ilgili bakanlıkların, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve buradaki mal sahiplerinin elini taşın altına koyması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Başkan Taklacı, yangına müdahale sırasında itfaiyecilerin su yerine toz kullanması önerisinde bulundu. Taklacı gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Su mobilyanın ve makinaları düşmanı. Çıkan yangında su kullanılması mobilyaya, hammaddelere zarar veriyor, makinalar arızalanıyor.” 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.