Sobacılar Çarşısı'nda kış hareketliliği başladı

Sobacılar Çarşısı'nda kış hareketliliği başladı

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla Ulus Sobacılar Çarşısı’nda soba satışları başladı. Çarşı esnaflarından Yazıcı, bazı vatandaşların sobalarını erkenden aldığını, bazılarının ise fiyat araştırması yaptığını kaydetti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle vatandaşlar kış hazırlıklarını sürdürüyor. Ulus Sobacılar Çarşısı’nda bulunan dükkânlarda sobalar satılmaya başladı.

ERKEN ALMAKTA FAYDA VAR

Vatandaşların kış hazırlıklarına başladığını belirten çarşı esnaflarından Ferhat Yazıcı,” 54 yaşındayım. Mesleğe 13 yaşımda başladım. Uzun yılardır Ulus Sobacılar Çarşısı’nda esnaflık yapıyorum. Kış mevsimine doğru yaklaşıyoruz. Soba satışlarımız başladı. Sobalar eskisi kadar yaygın kullanılmıyor. Bu yüzden üretimi de oldukça azaldı. Fiyatlarda da bu nedenden dolayı biraz yükseldi. Fiyatlardaki yükselmede tamamen üretime bağlı. Soba kullanımı devam ediyor. Kentsel dönüşümün olmadığı doğalgazın gitmediği yerlerde tercih ediliyor. Bizim toplumumuzun güzel bir alışkanlığı var. Gerçekten kışa hazırlık  yapıyoruz. Yiyeceklerden tutunda aklınıza ne geliyorsa kış mevsimin de zor durumda kalamamak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Vatandaşlara tavsiyemiz sobalarını da erkenden almaları. Şuan fiyatlar oldukça uygun. Kış gelir soba almaya kalkarsanız fiyatlar daha pahalı olabiliyor. Bu yüzden erkenden almalarında fayda var. Bizde satışlarımız yapmaya başladık soba çeşitlerimizi dükkanımıza getirdik. Vatandaşlar çarşımıza sobalar için gelmeye başladı. Satın alan da oluyor. Fiyat araştırması yapanda oluyor.” diye konuştu.

soba-1.jpg

MERDİVEN ALTI ÜRETİM SOBA ALMASINLAR

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasına rağmen toplumun soba kullanmayı sevdiğini dile getiren Yazıcı, “Bu bir gerçek  millet olarak sobayı gerçekten seviyoruz. Köyündeki evine hobi bahçesine soba alanda çok sayıda vatandaşımız var. Buralarda ağırlıklı olarak kuzineli (fırınlı) sobalar tercih ediliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim Fiyatlara gelecek olursak yuvarlak sobalarda 180 liradan başlıyor . 600 liraya kadar soba mevcut elimizde. Kuzineli yani fırınlı sobalar ise 350 liradan başlıyor bin 500 liraya kadar devam ediyor. Buradan vatandaşlarımız 400 liraya her şeyiyle kaliteli bir soba alabilir. Dükkanımıza gelen sobalar Eskişehir ve Bursa'dan geliyor. Sobalara talep yıllar içerisinde azalınca fabrika sayıları azaldı. Vatandaşlarımıza uyaralım, kesinlikle merdiven altı üretim soba almasınlar. Vakum olmadığı için zehirlenme olaylarına davetiye çıkarıyor bu sobalar. Fabrikada kalite standartlarına göre üretilen sobaları tercih etsinler.” İfadelerini kullandı.

ÇARŞIMIZA BEKLİYORUZ

Sobacılar Çarşısı’nda fiyatların uygun olduğunu aktaran Yazıcı,” Çarşımız bu alanda sadece Ankara'da değil Türkiye'de merkez durumda. Piyasanın en kaliteli ürünlerini uygun fiyatlara buradan alabilirler. Vatandaşlarımızı çarşımıza bekliyoruz. Soba vb. yan ürünleri almadan önce mutlaka Sobacılar Çarşısını gezsinler.” dedi.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.