Şok iddia! Hakan Atilla ne zaman serbest kalacak! Tarih verdiler!

Şok iddia! Hakan Atilla ne zaman serbest kalacak! Tarih verdiler!

ABD ile Türkiye arasındaki krize yol açan rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından ABD'de halen tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdürü Hakan Atilla'nın da Türkiye'ye döneceği iddia edildi. İşte tahliye olacağı tarih...

ABD ile Türkiye arasında hem diplomatik hem de ekonomik krize yol açan rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından Halkbank eski Genel Müdürü Hakan Atilla'nın da serbest kalacağı iddia edildi. Söz konusu iddiaları değerlendiren Sözcü gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı bugünkü köşesinde Hakan Atilla'nın tahliyesi için 25 Temmuz tarihini işaret etti.

Gürcanlı'nın "Hakan Atilla 25 Temmuz'da serbest" başlığıyla yayımlanan yazısında "Hakan Atilla, avukatları aracılığıyla üst mahkemeye resmen başvurmuş durumda. Atilla, duruşmalar boyunca hep masum olduğunu söyledi. Şimdi de bunu kanıtlamak için ABD yargısından masum olduğuna ilişkin bir karar çıkarmayı sonuna kadar zorlamasını beklemek mümkün" ifadesine yer verdi.

Hakan Atilla'nın Türkiye'ye dönebilmesi için, üst mahkemeye yapılan başvurunun geri çekilmesi gerektiğini belirten Gürcanlı, şöyle devam etti:

"Trump yönetimi isterse, savcılık temyizden vazgeçer" diyenler olacaktır. Ancak Amerikan yargısının, Washington'daki yönetimden öyle pek de etkilenmediğini görmek için bizzat Trump ve ekibi aleyhine yürüyen soruşturma ve davalara bakmak yeter. Hakan Atilla'nın aldığı hapis cezasının da 25 Temmuz'da bittiğini buraya not düşelim. Yandaşların 'her an Türkiye'ye gelebilir' derken, cezanın resmen bittiği 25 Temmuz 2019'u kastediyor olması da muhtemel tabii...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.