Sokak hayvanları için tam konforlu barınak

Sokak hayvanları için tam konforlu barınak

Yatırımlarını ihtiyaçlara göre şekillendiren Altındağ Belediyesi, ilçedeki önemli bir ihtiyacı daha gideriyor. Altındağ'a sokak hayvanları için tam konforlu bir barınak inşa ediliyor.

Hayvan barınağının temelini atan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, barınakta aynı anda yaklaşık 150 hayvanı misafir edebileceklerini dile getirdi. Ankara'da sokak hayvanları konusunda hem Büyükşehir Belediyesi hem tüm ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ortak hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Tiryaki, kendileri için her canın kıymetli olduğunu dile getirdi.

"Lütfen satın aldığınız köpekleri sonradan sokağa bırakmayın"

Hayvan barınağı ve tesisin genel özellikleri hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki "Yeni yapılan tesis hayvan barınağı olma özelliğinin dışında, ameliyathane ve muayene odaları ile de önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Yaklaşık 150 kadar köpeği yeni barınağımızda misafir edebileceğiz. Yeni barınağımızın inşaatını bir an önce tamamlayıp, 2018 yılı içerisinde açmak arzusundayız. Yasaya göre kısırlaştırdıktan ve eğer hasta ise gerekli tedavileri yapıldıktan sonra sokaktan aldığımız köpeği, tekrar aynı yere bırakmak durumundayız. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz." dedi.

Hayvanları sevmenin ve onlara merhamet etmenin dinimiz için de çok önemli olduğunu her fırsatta vurgulayan Başkan Tiryaki konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir hususa tekrar dikkat çekmek istiyorum. Çocuğu veya kendisi için bazen köpek, kedi satın alıyorlar, ancak daha sonra çok zahmetli bulduğu ya da hevesi geçtiği için hiç acımadan bu canları sokağa bırakıyorlar. Bakamayacağınız hayvanı almayın, onları terk etmeyin ve kötü davranmayın. Lütfen biraz daha hassas davranalım. Bir anlık heves uğruna hayvanları sokaklara bırakmayalım. Eğer sahiplenmek isteyen olursa da belediyemize başvursunlar. Sadece geçen sene 150'ye yakın hayvanı sahiplendirdik."

Aynı anda 150 köpeğin barınacağı tesis 2018 yılı sonuna yetiştirilecek

Altındağ Belediyesi'nin Karapürçek'te çevre yoluna yakın bir alanda yaptığı hayvan barınağı, tek kat olarak planlandı. 750,0 m2 oturum alanına sahip barınak, idari kısım ve barınaklar olarak ikiye ayrılıyor. İdari kısımda; ameliyathane, ameliyat hazırlık odası, bakım odası, enfeksiyon odası, muayene odası, 4 adet idari personel odası, bekleme salonu, kayıt odası, veteriner odası, mutfak, WC bulunuyor.
Barınaklar kısmında ise, 2,50 m2 kapalı ve 4,50 m2 açık alana sahip barınaklar bulunuyor. Altındağ Belediyesi Hayvan Barınağı, toplamda 150 hayvanın aynı anda kalabileceği şekilde tasarlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.