SP liderinden Cumhurbaşkanı'na masa çağrısı

SP liderinden Cumhurbaşkanı'na masa çağrısı

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Sayın Cumhurbaşkanı bütün siyasi parti liderlerini bir masa etrafında toplamalıdır. Ülkemizde el birliği ile bir konsensus oluşturulmalıdır" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak "Sayın Cumhurbaşkanı bütün siyasi parti liderlerini bir masa etrafında toplamalıdır. Ülkemizde el birliği ile bir konsensus oluşturulmalıdır" dedi. 

Konuşmasına 23 Nisan ve TBMM'nin 99. açılış yıl dönümünü kutlayarak başlayan SP lideri Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

* Dün TBMM’nin açılışının sene-i devriyesiydi. 23 Nisan 1920’de ülkemizin işgal altında olduğu bir atmosferde, her şeye rağmen iman varsa imkanda vardır diyen bir grup vatanseverin büyük emeklerinin sonucudur TBMM yani TBMM milli ve manevi değerlerimiz üzerinde yükselmiş bu milletin iradesinin yegane tecelligahıdır. Güçlü bir Türkiye’nin en önemli güvencesi güçlü bir Meclis’tir. Güçlü bir Meclis’in en önemli şartı ise, kuvvetler ayrımı ilkesinin tesisi ve temsilde adaletin sağlanmasıdır. Güçlü bir meclis bunun neticesinde ise adil bir yönetim çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır. Çocuklarımıza yaşanılabilir bir Türkiye'yi miras bırakmak ise hepimizin öncelikli görevidir.

* Bugün ne yazık ki 16 Nisan Referandumunda geçilen Başkanlık sistemi ile TBMM gücünü eskiye nazaran kaybetmiştir. Bu durumun oluşturduğu handikaplar bugün açık bir şekilde görülmektedir. Özellikle yeni sistemle gelen partili cumhurbaşkanlığının zararlarını hep birlikte yaşıyoruz. Bizim 16 Nisan referandumundan önce yaptığımız uyarılar ortadadır. Bugün bu uyarıları AK Parti içinde önemli isimlerde dillendirmeye başlamışlardır. Biz hatanın nereden dönülürse kar olacağına inanıyor bu konuda yapılan açıklamaları samimi buluyoruz. Umarız ki bu hatalardan biran önce dönülür, partili cumhurbaşkanlığı uygulaması kalkar. TBMM hak ettiği değeri görmeye başlar.

* Biz eğer problemlerimizin farkına varmak, doğru yorumlamak, doğru fikirler üretmek istiyorsak bizim karşımıza farklı fikir ve projelerle gelenleri sakin bir şekilde dinlemeli ve kararı ondan sonra almalıyız.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen seçimler ardından söylemiş olduğu sıcak demiri soğutmalı ve Türkiye İttifakını sağlanmalıdır. Despotluk kimseye fayda sağlamaz. 

* CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğradı. Ben kendisine bizzat geçmiş olsun dileklerimi ilettim, bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi buradan iletiyorum. Bu yaşanan saldırı ne yazık ki siyasette kullanılan üslubun bir sonucudur.

* Türkiye’de muhalefetin tamamının medya algısı ile şeytanlaştırılmaya çalışılmasının bir sonucudur. Fakat bu tür bir hadisenin bir daha yaşanmaması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

* İktidar kullandığı dili muhakkak değiştirmeli, yumuşatmalıdır bir siyasi partiye yakışır tavır takınmalıdırlar.

* Sayın Cumhurbaşkanı bütün siyasi parti liderlerini bir masa etrafında toplamalıdır. Ülkemizde el birliği ile bir konsensus oluşturulmalıdır.

* Ekonomik kriz derinleşiyor. Varlıklarınızı ipotek ederseniz yarın Türkiye'ye el koyarlar.

* Gaz sıkışmasını iktidar düzeltecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum