STK’lar Vekaletle Kurban Kampanyasına Destek Çağrısında Bulunuyor

STK’lar Vekaletle Kurban Kampanyasına Destek Çağrısında Bulunuyor

Ülkemizdeki birçok STK, her yıl olduğu gibi bu yılda yurt içi ve yurt dışında sürdürülen ‘Vekaleten Kurban’ bağışı kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerinin ve mazlumların yüzünü güldürecek.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vekâleten kurban bağışı yapmak isteyenler için vekaletle bağış ücretleri açıklandı. Yurt içi ve yurt dışı vekâleten kurban bağış ücretlerini belirleyen kurumlar, resmi internet adresleri üzerinden ücretlerini açıklayarak kamuoyu ile paylaştı. Kurumların 2018 yılı Kurban Bayramı için belirledikleri vekâleten kurban bağış bedelleri ise şöyle:

KIZILAY 40 ÜLKEYE BAYRAM BEREKETİ TAŞINACAK

Türk Kızılayı “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” sloganıyla hareket ederek yurt dışı 590 TL yurt içi ise 750 TL olarak kurban bağış bedelini belirledi. Kızılay bu yıl Kurban Bayramı’nda Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Güney Asya’ya kadar yaklaşık 40 ülkeye bayramın bereketini taşıyacak. 

TDV 100’DEN FAZLA ÜLKEDE

“Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş” sloganıyla vekalet kurban bağışını gerçekleştirecek Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ise yurtiçinde 280 il ve ilçe merkezinde yurtdışında 145 ülkenin 436 bölgesine kurban bağışlarını ulaştıracak. Vekâleten kurban yurtdışı bedeli 625 TL, yurtiçi bedeli ise 850 TL olarak belirledi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İÇİN MEHMETÇİK VAKFI

1995 yılından itibaren vekâleten kurban bağış faaliyetini sürdüren Mehmetçik Vakfı ise kurban bedelini 990 TL, 215 Dolar ya da 185 Euro olarak belirledi. Kesilen kurbanların bir bölümünü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi ailelerine dağıtan Mehmetçik Vakfı Kurban etinin dağıtılamayan kısmını ise ekonomik olarak değerlendirerek yardım planına dâhil şehit yakınları ve gazi Mehmetçiklerimiz ile çocuklarına yardım için kullanacak.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 2018 kurban bedeli de Afrika 500 TL, Asya 550 TL, Türkiye-Filistin kampları bin 100 TL, Gazze bin 700 TL. LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) 2018 yılı vekâleten kurban bağış bedeli 920 TL. İHH İnsani Yardım Vakfı 2018 yılı vekâleten kurban bağış bedeli ise 750 TL.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.