'Suistimal Edilmesin'

'Suistimal Edilmesin'

Rüzgârlı Caddesi'nde otoparkların 1 TL’ye çevrilmesini memnuniyetle karşılayan esnaf, vatandaşların aracını bu otoparklara bırakıp günlerce almadığını söyleyerek, ‘Bu fırsat suistimal edilmesin' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla Rüzgârlı Caddesi ve çevresindeki 6 otopark iptal edildi. Kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Rüzgârlı Caddesi esnafı, ''Biz burada özellikle sabahları depoya mal alırken çok büyük sıkıntı çekiyorduk. Alınan karar, bizi bu dertten kurtardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna'ya ne kadar teşekkür etsek azdır.'' dedi. 

Ankara'da 2015'te bir gencin ölümüyle sonlanan, 2017'de ise yeniden faaliyete geçirilen Rüzgârlı Caddesi ve çevresindeki 6 yol boyu otoparkın işletmeciliği esnafın isteği ile iptal edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna, talebi uygun gördüklerini ve mecliste karar aldıklarını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Rüzgârlı Caddesi, Plevne Sokak, Yaşar Doğu Sokak, Eşdos Sokak, Mehmet Karagöz Caddesi (Ege Sokak) ile Hamit Kaplan Sokak'taki yol boyu otopark uygulaması sona ermiş oldu. Fuat Börekçi Caddesi, Çelik Caddesi ve Agâh Efendi Sokak'ta ise BELTAŞ'ın ücretli yol boyu otopark uygulaması devam edecek.

''24 SAATE FARKLI TARİFE UYGULANSIN''

Rüzgârlı esnafı, 3 otoparkın günlüğünün 1TL olmasından ötürü suiistimale açık olduğunu belirterek, otoparka aracını 24 saatten fazla park edenlere 'farklı tarife uygulansın' önerisinde bulundu. Esnaf, bazı kişilerinin gün boyu 1 TL olan otopark ücretini fırsata çevirdiğini ifade ederek, vatandaşların otoparkları suiistimal etmelerinin yanlış olduğunu söyledi. Rüzgârlı esnafı, yaşanan suiistimalin önüne geçilmesi için bir de çözüm önerisinde bulundu:

''Kızılay'a giden vatandaş bile orada yer bulamam diye sabah gelip aracını buraya çekiyor. Geçen günlerde bir vatandaş 4 gün boyunca aracını dükkânımın önünden hareket ettirmedi ve polisi aramak zorunda kaldık. Daha sonra bulduk aracını çektirdik. Vatandaş, Hacettepe Hastanesi'nde ameliyat olmuş ve aracını buraya çekmiş. Bu tür olaylarla karşılaşabiliyoruz. Dükkâna malzeme indirirken sorun yaşanabiliyor. Bu yüzden 24 saatten fazla park edilen araçlara farklı tarife uygulansın. ''

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.