T.C. ANKARA VALİLİĞİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TEBLİGAT İLANI

1- Tebliğ Çıkaran Mercii : Yenimahalle Kaymakamlığı İlçe Tarım ve
Orman Müdürlüğü

2- Tebliğ Olunacak Firma Adı ve Adresi : MRJADE Otelcilik Anonim Şirketi Beştepe Mah. Alparslan Türkeş Cad. No: 63 N Yenimahalle-ANKARA

3- Tebliğ Olunacak Evrakın Özeti :İdari Para Cezası Yaptırım Kararı ( 01.11.2023 tarih ve 11788905 sayılı) Yazısı
4- Tebliğin Konusu : Yukarıda adı ve adresi belirtilen firmaya; Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koordinasyon Müdürlüğü tarafından 2023 yılı belge düzeni uygunluk denetimleri kapsamında 20.09.2023 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, 4733 sayılı Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunun 8/5-ı maddesine aykırı olarak Tarım ve Orman Bakanlığından uygunluk belgesi almadan enfiye, çiğneme, nargile tütünü veya yaprak sigara kağıdı ya da makaron sattığı ( Nargile Sunum Uygunluk Belgesi olmadan nargile sunumu yaptığı ) tespit edilmiştir. Bu nedenle söz konusu işyeri hakkında 4733 sayılı Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunun 8/5-ı maddesi gereğince, Kaymakamlık Makamının 26.10.2023 tarih ve 11762523 sayılı oluru ile 52.827 TL idari para cezası verilmiştir. Adı geçen işletmeye yukarıda yazılı adresine tebligat yapılamaması ve başka bir adresinin de tespit edilememesi nedeniyle ilanen tebligat yapılması gereği doğmuştur. Bahse konu idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren 30(otuz) gün içerisinde Defterdarlık Muhasebe Birimlerine/Mal Müdürlüklerine ödenmesi gerekmektedir. İdari para cezasının indirimli olarak ödenebilmesi için ödemenin kanun yoluna başvurulmadan önce yapılması gerekmektedir. İdari para cezasını tebliğ tarihinden itibaren en geç 30(otuz) gün içerisinde ödenmesi halinde ¼ (bir bölü dört) oranında peşin ödeme indiriminden yararlanabilir. Süresinde ödenmeyen idari para cezalarının takip ve tahsilinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanacaktır.
Kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içinde Yetkili İdare mahkemesine itiraz edilebilir.
Bu nedenle 7201 sayılı Tebligat Kanununun 28. ve müteakip maddeleri ile Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 52. maddesi uyarınca, bu ilanen tebligat son yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün sonunda, tebligatın muhatabına tebliğ edilmiş sayılacağı hususu ilanen tebliğ olunur.

#ilangovtr BASIN NO: ILN01939317