Taklacı'dan Bir kez daha duran inşaatın tamamlanması için çağrı

Taklacı'dan Bir kez daha duran inşaatın tamamlanması için çağrı

Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, yapımı bir kez daha duran Akyurt’taki fuar alanı inşaatının tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek istedi. 

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve Yönetim Kurulu, uzun süredir özellikle mobilya sektörünün heyecanla beklediği ve Ankara’nın ticaretine yeni bir soluk getirecek olan Akyurt Başkent Uluslararası Fuar Alanı inşaatını gezdi. Başkan Taklacı, temeli atılmasına rağmen yapımı yılan hikâyesine dönen ve defalarca ihalesi iptal olan Akyurt’taki fuar alanının inşaatının bir kez daha durmasına tepki gösterdi. 

BİR YILDA ADIM ATILMADI!
İnşaat tamamlandığında Başkentin ilk uluslararası fuar alanı olacak proje için Başkan Hüseyin Taklacı, “2014 yılında temeli atılan ve 2 yıl içinde biteceği söylenen fuar alanı defaten ne durumda diye baktığımızda kaba inşaatı bitmiş halde beklediğini gördük. 7 kurumun ortak olduğu projede, inşaatın büyük aşaması bitmiş durumda, ancak geçen yıl geldiğimiz gibi duruyor, herhangi bir çalışma göremedik” dedi.

TÜM SEKTÖRLERE CAN SUYU OLACAK AMA…
Başkan Taklacı şunları söyledi: “Bizler mobilya sektörü olarak mobilyanın kalbi Ankara Siteler’in büyük mobilya fuarları yapamamasından üzüntü duyuyoruz, tamamı yerli, katma değerli ürünlerimizi dış pazara sunma şansımız fuarlarla mümkün. İnşaatını gezdiğimiz proje tamamlandığında sadece mobilya sektörüne değil Ankara’nın tüm sektörlerine can suyu olacak”

maxresdefault-005.jpg

CUMHURBAŞKANI’NDAN DESTEK İSTEDİ
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Şubat ayında tamamlanması için 1 yıl süre vermişti. Ancak hiçbir gelişme olmadı inşaat aynı seviyede bekliyor, Ankara’nın yatırımları çürümeye terk edilmiş. Ankara’nın bu yatırıma ihtiyacı var Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız her zaman olduğu gibi destek bekliyoruz. Biz fuar alanını önemsediğimizi ve bir an önce bitirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu sebeple hali hazırda kabası bitmiş inşaatın daha da hızlanarak 2021 yılına yetiştirilmesi en büyük beklentimiz”

“BİTERSE MÜTHİŞ OLUR”
Fuar alanı bittiğinde 110 bin metrekare kapalı alana sahip olacak fuar alanı için bir an önce biterse gerçekten müthiş bir proje olacak ve konusunda dünyaya örnek olacak bir proje gerçekleştirilmiş olacak. Yapılacak fuarlarla, ulaşımdan, turizme alışverişten, gıdaya birçok alanda, Ankara uluslararası kazanç sağlayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.