Tamamlamak için son gün

Tamamlamak için son gün

Diyanet-Sen’in kazanımı ile İlahiyat ön lisans programından mezun olanlara bu ilk defa tanınan sınavsız lisans tamamlama hakkı için başvuru süreci bugün sona eriyor.  

İlahiyat ön lisans programından mezun olanlar Diyanet-Sen’in kazanımı ile  İlahiyat lisans tamamlamaya sınavsız başvuru hakkı elde edebilmişti.  Bu yıl ilk defa verilen İlahiyat lisans tamamlama hakkı için başvurular geçtiğimiz 9 Ağustos tarihinde başlamıştı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılan başvurular bugün saat akşam 5’te sona erecek. Lisans tamamlama hakkı kazananlar, iki yıllık eğitimin ardından lisans mezunu diploması alabilecek. 

CUMHURBAŞKANI KARARA OLUMLU BAKTI

Bu kazanımda büyük emeği olan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar konu ile ilgili açıklama yaparak, “Bunun için akademisyenlerle görüştük, gerekli raporları hazırlattık. Bu raporu YÖK’e, ilgili bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunduk. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve YÖK konuya olumlu baktı. Ve bu tüm ilahiyat önlisans mezunları için kazanılan bu hak YÖK’ün başvuru şartlarını ve tarihlerini açıklaması ile hayata geçmiş oldu” dedi.  

ARAŞTIRAN, SORGULAYAN İLAHİYATÇILAR YETİŞECEK

Bayraktutar, bu kazanımın olumlu etkisine dikkat çekerek şunları söyledi: “ 
Bununla birlikte araştıran, soran, sorgulayan, eğitim anlayışıyla din görevlileri yetişecek. Bunun ne kadar doğru bir iş olduğunu son gelişmelerle beraber gördük.” 


OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.