Tarihi koridorlarda çocuk cıvıltısı

Tarihi koridorlarda çocuk cıvıltısı

TBMM’nin açılışının 98. Yılında çocuklar 23 Nisan’ı II. Meclis’te kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Ankaralı çocuklar II.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kutladı. Eski meclis binasını gezen çocuklara öğretmenleri tarihi mekânın anlam ve önemine ilişkin bilgiler verirken sorularını da yanıtsız bırakmadı. Gün boyu ziyarete açık olan müze yediden yetmişe herkesi bu anlamlı günde ağırladı. 

ÇOCUKLAR II. MECLİS’TE 

Çocuklar sabahın ilk saatlerinden itibaren öğretmenler ve aileleri eşliğinde Eski TBMM’ye ziyarete gelmeye başladı. Bina içerisinde ve önünde ilgiyle fotoğraf çektiren çocuklar salonları ve bilgi yazılarını meraklı bakışlarla inceledi. Tarihi Meclis koridorları çocuk cıvıltısı ile yankılanırken yetişkinlerde çocuklukların da yapmış oldukları törenleri yâd etti. 

ÖĞRETMENLERİNE SORDULAR

Salonları hayli dikkatli bakışlarla inceleyen çocuklar anlayamadıkları her şeyi büyük meraklılıkla öğretmenlerine sordular. Öğretmenlerinin verdikleri bilgiler doğrultusunda mekânın havasına kendini kaptıran çocuklara çok beğendiklerini ifade ederek, “Bugün bizim bayramımız ve burayı görmeye geldik. İçerisi çok güzel burayı gördüğümüz için çok şanlıyız. Anlamadığımız yerleri öğretmenlerimize soruyoruz. Derslerimizde de işlemiştik çok heyecanlıyız” dedi. 

AİLELER ÇOCUKLARINI GETİRDİ

Pek çok ailede anlamlı günde çocuklarını Meclis’e gezmeye getirdi. Çocuklarının bu anlamlı günde milli bayramın coşkusunu yaşamalarını istediğini belirten vatandaşlar, “Çocuklara böyle günlerde tarihi yerleri gezdirmek lazım. Milli bayramlarımızı anlatarak milli değerlerini küçükten öğrenmelerine dikkat etmeliyiz. Bizlere de ailelerimiz çocukken bunları öğrettiler bugünde aynı görevi biz yapıyoruz. Bizim çocuklarımız da aynısını kendi çocuklarına yapsınlar nice 98 yıllara diyelim” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.