Tasarruflu parklar

Tasarruflu parklar

Yenimahalle’deki parkların birçoğunda eski sistem yüksek sarfiyatlı ampuller, enerji tasarruflu LED ampullerin kullanıldığı aydınlatma sistemleri ile değiştiriliyor.

Yenimahalle Belediyesi günümüzün en önemli problemlerinden biri olan enerji tasarrufu konusunda çözümler üretmeye devam ediyor. İlçe genelinde bulunan parkların birçoğunda eski sistem yüksek sarfiyatlı ampuller, enerji tasarruflu LED ampullerin kullanıldığı aydınlatma sistemleri ile değiştiriliyor.

Yenimahalle Belediye Sarayı, Çarşı Caddesi ve Taşkın Sokak aydınlatmaları, belediye bünyesinde bulunan kreşler, havuzlar, pazar yerleri, spor merkezleri, Onkoloji Hastanesi Zübeyde Hanım Konuk evi ve idari binalar yanında parkların da aydınlatma sistemleri enerji tasarruflu aydınlatma sistemleriyle aydınlatılıyor. Böylece hem çevreci bir anlayışla hizmet üretiliyor hem de tasarruf yapılmış oluyor.
 Yenimahalle parkları güneş enerjisinden faydalanıyor
İlçe sınırları içerisinde bulunan 406 adet parkın 105’inde enerji tasarruflu LED aydınlatma armatürleri kullanılıyor. 53 parkta da güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma sistemleri ve güneş enerjisi sistemi kullanılan parkların tamamında LED aydınlatmalı armatürler kullanılıyor.

 “Çevre ve insan odaklı çalışmalar yapıyoruz”

Çevreyi kirleten yakıtlar yerine güneş enerjisinden faydalanmanın hem maliyet hem de kirliliğin önlenmesinde büyük önem taşıdığını belirten Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar “Kurumlar açısından enerji maliyetleri büyük bir yük oluşturmuş durumdadır. Çevre aydınlatmaları, parklarda kullanılan güneş enerji sistemleri bu maliyetlerin düşürülmesi açısından hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir husustur. Belediye olarak hizmete başladığımız ilk günden itibaren çevre ve insan odaklı çalışmalar yapıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak çevre ve enerji tasarrufu konusunda ilçemize fayda sağlayacak projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.