Tavernalar Kralı Yorgo: 'Çok cumhur reisleri gördüm ama Erdoğan gibisini görmedim'

Tavernalar Kralı Yorgo: 'Çok cumhur reisleri gördüm ama Erdoğan gibisini görmedim'

'Tavernalar Kralı' lakaplı Rum sanatçı Yorgo Vapuridis'in dileği gerçek oldu. Vapurudis, İstanbul'da bir iftarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Vapurudis "Çok cumhur reisleri gördüm ama Erdoğan gibisini görmedim" dedi.

İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde önceki gün büyük bir buluşma yaşandı.

Sabah'ın haberine göre, Tavernalar Kralı lakaplı 80 yaşındaki ünlü sanatçı Yorgo Vapuridis'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme dileği gerçek oldu.

Ünlü sanatçı, geçirdiği kaza sonucunda Balıklı Rum Hastanesi'nde kalmaya başlamıştı.

Yorgo Vapuridis, geçtiğimiz aylarda SABAH Günaydın'a verdiği röportajda "Tek dileğim ölmeden Erdoğan'ı görmek ve elini sıkmak" demişti. 

Tavernalar Kralı'nın dileği gerçekleşti

Rum Hastanesi Genel Koordinatörü Selçuk Atay ile Vapurudis, önceki akşam Beyoğlu Belediyesi'nin davetiyle düzenlenen iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Vapurudis, buluşmanın detaylarını anlattı. Sanatçı, "Çok cumhur reisleri gördüm ama Erdoğan gibisini görmedim. Bu ülkenin, bu milletin Erdoğan'a ihtiyacı var. Allah her zaman Erdoğan'ın yardımcısı olsun" dedi. Yorgo Vapurudis, iftar yemeğinde sohbet ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Balıklı Rum Hastanesi'ne davet ettiğini de kaydetti. 

Tavernalar Kralı kimdir? Yorgo Vapuridis kimdir?

1946 yılında İstanbul Arnavutköy’de doğan sanatçı babası Atatürk’e de hizmet etmekten kıvanç duyan şefgarson Petro ile Balıklı Rum Hastanesi Başhekiminin çocukları olarak dünyaya geliyor.

Konservatuarda Türk Sanat Müziği ve Akerdeon eğitimi alıyor.

Bir orkestra üyesinin işe gelmemesi üzerine ilk kez 1968 yılında Büyükdere’deki Beyaz Park gazinosunda sahne alıyor.

Gazino patronu sesini keşfedince şarkı söyleme başlıyor. 1973 -79 yılları arasında İzmir’de sahne alıyor. Yurti içinde ve dışında çok kez sahne alan sanatçı Türkçe, Yunanca, Arapça, İbranice gibi çok dilde şarkı söylüyor. Türk Yunan halklarının yakınlığına ithafen albüm kapağında Türk ve Yunan bayraklarıyla poz vermiştir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.