TBMM’de güvenlik tedbirleri artırıldı

TBMM’de güvenlik tedbirleri artırıldı

Meclis'te, DHKP-C ile bağlantılı iki kişinin gerçekleştirdiği terör eylemi sonrası güvenlik tedbirleri artırıldı. Girişlerde artık havaalanlarındaki gibi güvenlik kontrolü daha üst seviyede yapılıyor. 

Meclis'te, DHKP-C ile bağlantılı iki kişinin gerçekleştirdiği terör eylemi sonrası güvenlik tedbirleri artırıldı. Girişlerde artık havaalanlarındaki gibi güvenlik kontrolü daha üst seviyede yapılıyor. 

TBMM’de geçtiğimiz günlerde terör eylemi gerçekleştirmek isteyen biri kadın iki kişi güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde son anda engellenmiş, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen şahıslar güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. Bu terör girişiminin ardından Meclis’teki güvenlik tedbirleri sıklaştırıldı. 

HAVAALANLARINDAKİ GİBİ GÜVENLİK TEDBİRİ 

Meclis’in dış kapılarında Emniyet Genel Müdürlüğünün görevlendirdiği mobil polis ekipleri beklemeye başladı. Meclis’in Halkla İlişkiler Binası’ndaki kapılarda ve diğer girişlerde güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Daha önce yapılmayan uygulamalar hayata geçirildi. Girişlerde artık havaalanlarındaki gibi gelen her ziyaretçi, kemerlerini çıkarmaları yönünde güvenlik personelince uyarılıyor. Ziyaretçilerin x-ray’dan geçerken üzerinde hiçbir metal cisim kalmaması konusunda gerekli özen gösteriliyor. Geçişlerde sadece x-ray cihazları ve yüz tarama sistemleri ile yetinilmiyor. Konuklar, fiziki üst taramasından da geçiriliyor. Görevli polisler, ziyaretçi kartı verilen kişileri dahi şüphelendikleri takdirde durdurup kimlik sorgulaması yapıyor; bir kez daha üst araması gerçekleştiriyor. 

mecliste,-dhkp-c-ile-baglantili-iki-kisinin-gerceklestirdigi-teror-eylemi-sonrasi-guvenlik-tedbirleri-artirildi,-tbmm,.jpg

KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

Meclis yönetiminin konuyla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor. Olayda güvenlik açığı olup olmadığı, DHKP-C’li terör örgütü mensupların içeriye kesici ve delici aletlerle nasıl girdikleri araştırılıyor. Şahısların Meclis dışındaki ve içindeki kamera kayıtları detaylı bir şekilde inceleniyor. Milletvekillerinin bulunduğu Halkla İlişkiler Binası’nda 1.5 saat kadar kalan erkek şüpheli Mulla Zincir’in burada nereye gittiği ve neler yaptığı tespit edilmeye çalışılıyor.  CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal’ın ziyaretçisi olarak giriş yapan Mulla Zincir’in, Tanal ile yaklaşık 10 dakika görüştüğü açıklanmıştı. Şüphelinin kalan zaman diliminde nereye gittiği ise merak konusu. 

mecliste,-dhkp-c-ile-baglantili-iki-kisinin-gerceklestirdigi-teror-eylemi-sonrasi-guvenlik-tedbirleri-artirildi,-,,.jpg

TANIMADIK KİŞİLERE RANDEVU YOK 

Öte yandan bu yaşanan olayının ardından Meclis’teki ziyaretçi sayısında düşüş olduğu görüldü.  Milletvekilleri, randevu sistemine kaydedilecek ziyaretçi isimleri konusunda daha hassas davranarak, artık tanımadıkları kişilere randevu verilmemesi yönünde danışmanlarına talimat verdikleri öğrenildi. 

ŞENTOP: “TEDBİRLER KİMSEYİ RAHATSIZ ETMESİN”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen kişilerin gerçekleştirdiği terör eylemi girişimine ilişkin şu açıklamaları yapmıştı: "Savcılık olaya el koydu, soruşturma devam ediyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili gerçekten iyi işleyen bir sistem var. Gerekli takipleri yapılıyor. Ama şunu söylemek isterim, bilhassa milletvekillerimizin de danışman arkadaşlarımızın da bu konularda biraz daha dikkatli hareket etmelerini öneririm. Çünkü burada Meclisimizin de güvenliği söz konusu. O anlamda güvenlik görevlilerimizin giriş çıkışlarla ilgili aldığı tedbirler kimseyi rahatsız etmemeli, milletvekili arkadaşlarımızı da çalışan bürokrat arkadaşlarımız da. Bunlar hem bizim hem Meclisimizin güvenliği için alınan tedbirlerdir."   

OSMAN AKDOĞAN/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.