TESK'ten temel gıda ürünleri için süper KDV önerisi

TESK'ten temel gıda ürünleri için süper KDV önerisi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, temel gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV'nin, fiyatların dengelenmesi için yüzde 1'e indirilmesini önerdi.

TESK'ten "temel gıda ürünlerinde KDV indirimi" talebi geldi.  TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Temel gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV, fiyatların dengelenmesi için yüzde 1'e indirilmeli" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, temel gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV oranının, fiyatların dengelenmesi için yüzde 1'e indirilmesi önerisinde bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, fiyatların dengelenmesi için temel gıda ürünlerindeki KDV'nin düşürülmesi gerektiğini bildirdi.

Hasat dönemi ve ramazan ayının gelmesiyle piyasadaki ürün arzının artacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Türk mutfağında patates, soğan, biber olmadan yemek olmaz. Temel gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV, fiyatların dengelenmesi için yüzde 1'e indirilmeli."

TESK Başkanı Palandöken, havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyve fiyatlarının düşmeye başladığına dikkati çekerek, bununla birlikte maliyetlerin azalmasının da gıda fiyatlarını dengeleyeceğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum