Teslim olan terörist ifşa etti: "Asıl dinimiz zerdüştlük diyorlardı"

Teslim olan terörist ifşa etti: "Asıl dinimiz zerdüştlük diyorlardı"

Teslim olan A.C. adlı terörist, PKK ile ilgili bomba ifşaatlarda bulundu, terör örgütünün çirkin ve İslam karşıtı yüzünü ortaya serdi. Dağda "Kürtler Müslüman değil, zerdüşttür" eğitimi veriliyormuş. Peki Zerdüşt kimdir, zerdüştlük nedir?

PKK'nın elinden kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan A.C. adlı terörist, bölücü örgütle ilgili bomba ifşaatlarda bulundu, terör örgütünün çirkin ve İslam karşıtı yüzünü ortaya serdi. Dağda "Kürtler Müslüman değil, zerdüşttür" eğitimi veriliyormuş...

A.C., dağda örgütte namaz kılan teröristlerle dalga geçildiğini, tokatlandığını, ramazan ayında inancından vazgeçmeyenler üzerinde baskının artırıldığını da kaydetti.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; teslim olan A.C. isimli terörist, ifadesinde terör örgütü PKK/YPG/PYD'nin çirkin yüzü bir kez daha ortaya çıkardı.

Teröristler tarafından ailesinin tehdit edildiği ve kendisinin zorla Irak kuzeyindeki barınma alanlarına götürüldüğünü anlatan A.C., örgütün buradaki sözde eğitim faaliyetleri ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

DÜŞMANLIKLARI İSLAM'A

Teslim olan terörist, Kürtlerin asıl dininin zerdüştlük olduğu, Allah'ın olmadığı, dünyanın bir rastgeldi üzerine oluştuğu ve İslam inancının terkedilmesi gerektiği konularında kendilerine sözde eğitim adı altında baskı yapıldığını anlattı.

Baskı ve zorlamalara rağmen inancından vazgeçmediğini aktaran A.C., aşağılandığını, namaz kılan teröristlerle dalga geçildiğini, namazlarının bozulması için tokatlandıklarını, bu davranışlara karşı çıkanların ajan muamelesi gördüğünü söyledi. Terörist ifadesinde, örgütün ramazan ayında inancından vazgeçmeyenler üzerinde baskıyı daha da artırdığını söyledi.

Bu arada, dağda domuz yiyen teröristlerin görüntüleri daha önce basında geniş yer almıştı: 

dom.jpg

Peki Zerdüşt kimdir, zerdüştlük nedir?

Milattan önce yaklaşık 660 yıllarında İran coğrafyasında ortaya çıkmıştır. Bu tarihte dünyaya gelen ve milattan önce 583 tarihinde öldürülmüş olduğu tahmin edilen Zerdüşt isimli bir şahıs adına uydurulmuştur. Zerdüştlük dini tek tanrılı bir dindir. Bu dinin kutsal kitabının adı Avesta'dır. Tıpkı ilahi metinlerde bulunan ayetler gibi Avesta ayetlerine de Gatha denmektedir.

Avesta isimli kitap asırlar boyunca tekrar tekrar yazılmaya devam etti.  Avesta’nın en eski bölümleri Aslında daha Zerdüşt hayattayken ortaya çıktığı düşünülmektedir.

Ateşi kutsal sayarlar

Zerdüşt’lükte kadın ve erkek eşit kabul edilir. Ateş, Zerdüşt dininde kutsal olarak görülür. Avesta’ya göre ateş, tanrı Ahura Mazda’nın oğludur.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum