TİKA'dan Gambiya eğitimine destek 

TİKA'dan Gambiya eğitimine destek 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), üniversite eğitiminin öneminin ülke çapında anlatılması ve lise öğrencilerinin üniversite eğitimine teşvik edilmesi için Gambiya Üniversitesi Öğrenci Birlikleri’ne destek sağladı.

Gambiya’daki bütün liselerin ziyaret edilmesini kapsayan Gambiya Ulusal Turu, Gambiya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültelerinde okuyan öğrencilerin kurduğu 2 farklı öğrenci birliği, Sosyal ve Beşeri Bilimler Öğrencileri Birliği (SoSHSA) ve Bilim Öğrencileri Birliği (SSA) tarafından her yaz düzenlenen bir etkinlik.
Önceliğin başkent Banjul’a uzak bölgelerde yaşayan Gambiyalı lise öğrencilerinin olduğu ulusal turun amacı, üniversite eğitiminin önemini ve burs imkânlarını anlatma. Tur toplam 100 gönüllü üniversite öğrencisinin katılımıyla ülkenin tüm bölgelerinde 10 gün sürdü.

3-043.jpg

Gambiya Ulusal Turu, Gambiya Üniversitesi Kampüsünde yapılan ödül töreni ile tamamlandı. Gönüllü olarak tura katılan üniversite öğrencilerine sertifikalarının takdim edildiği törende öğrenci birlikleri adına konuşan son sınıf öğrencisi Muhammed Fatty, başarıyla tamamlanan Gambiya Ulusal Turu sayesinde çok geniş bir kitleyi bilinçlendirme imkânı bulduklarını ve böylesine önemli projeyi desteklediği için TİKA'ya olan derin minnettarlığını dile getirdi. Ayrıca ödül töreninde TİKA’ya teşekkür plaketi takdim edildi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.