Tokat’ın yöresel kıyafetlerine vatandaşlardan yoğun ilgi

Tokat’ın yöresel kıyafetlerine vatandaşlardan yoğun ilgi

TOKFED Genel Sekreteri Semra Yücel Tokat’ın geleneksel kıyafetleri ile ilgili bilgi verdi.

Tokat Dernekler Federasyonu(TOKFED) Genel Sekteri Semra Yücel Kabakçı Konağındaki Tokat’ın yöresel el ürünleri sergisi ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Ürünlerin tamamen doğal ve el işlemesi olduğunu belirten Yücel ayrıca Şubat ayının sonuna kadar da NATA VEGA Alışveriş Merkezi(AVM) Kültür Festivalindeyiz orada bu ürünleri bulabileceklerini söyledi.  

TAMAMI EL EMEĞ

dsc_0829.jpg

Tokat’ın yöresel ürünleridir. Dokuma ürünlerde çoğu el dokuması. Diğer baskı olanlar ürünlerde Tokat’ın özel ceviz ağacından yapılmış kalıplardan yapılmıştır. Boyası da özeldir asla akmaz veya bulaşmaz.  Motiflerin hepsi Tokat’a ait ve orayı anlatan işlemelerdir oradan geldi ürünlerin hepsi. Doğal ve el işlemesi olduğu için insanlar fazla talep gösteriyorlar. Bu ürünler aslında her Tokatlının evinde bulabilirsiniz özellikle yazmacılık bizde çok gelişmiştir. 

YOĞUN İLGİ

Serginin yanı sıra alışveriş merkezinde de ürünlerin satışının yapıldığını ve talebin yoğun olduğunu belirten Yücel, “Nata Vega AVM’de Şubat ayının sonuna kadar oradayız. Bu ürünlerin satışı yapıldı yapılmaya devam ediyor. İnsanlar hayli ilgi gösteriyor birde Tokat’ın ürünlerine özel bir ilgi gösteriyor insanlar. Hemşerilerimiz geliyor aynı toprak aynı kandan olunca ayrı bir seviniyorlar bu ürünleri burada görünce” dedi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.