Tokatlılar Çamlıdere'de buluştu

Tokatlılar Çamlıdere'de buluştu

TOKFED’in öncülüğünde Başkent’te yaşayan Tokatlılar geçtiğimiz Pazar, Çamlıdere Aluç Dağı yaylasında buluştu. Etkinlikte yöresel keşkek yenirken, yine yöreye ait ellik oyunu oynandı. 

Tokat Dernekler Federasyonu’nun öncülüğünde Başkent’te yaşayan Tokatlılar Çamlıdere Aluç Dağı Piknik Alanı’nda buluştu. Pazar günü düzenlenen buluşmaya çok sayıda STK ve Tokatlı vatandaşlar katıldı. Gazetemize konuşan TOKFED Başkanı Kamil Dündaroğlu, “Ekmek parası için doğduğumuz değil doyduğumuz Ankara’da yaşıyoruz. Ancak bu faaliyetlerle bir araya gelebiliriz” dedi. Etkinlikle çok sayıda yöresel sanatçı konser verirken yöreye ait keşkek yapılarak vatandaşlara ikram edildi. Öte yandan vatandaşlar ellik oyunu oynayarak doyasıya vakit geçirdi. 

tokat-dernekler-federasyonu,-camlidere-aluc-dagi-piknik-alani,-tokfed-baskani-kamil-dundaroglu,,.jpg

KÜLTÜRÜ YAŞATMAMIZA VESİLE OLUYORUZ

Piknikte gazetemize konuşan Tokatlı vatandaşlar duygularını şöyle ifade etti:

“Özellikle çocuklarımızla geliyoruz. Burada başka çocuklarla tanışsınlar birbirlerinden kopmasınlar. Ayrıca kültürel oyunlar oynanıyor, yemekler yeniyor. Bu kültürü bilsinler unutmasınlar. Onlar da kendilerinden sonrakilere bunları anlatsınlar. Bu buluşma için emeği geçen başta TOKFED yönetimine ve buraya gelerek destek veren Tüm Tokatlılara teşekkür ederiz. Başkanımızın da dediği gibi ekmek parası için Ankara’yı yurt edindik. Ama Tokat’ımızı ve kültürümüzü unutmuyoruz yaşama yaşatmaya devam edeceğiz.” 

tokat-dernekler-federasyonu,-camlidere-aluc-dagi-piknik-alani,-tokfed-baskani-kamil-dundaroglu,,,.jpg

KÜLTÜRÜ YAŞATMAK İÇİN VESİLE KAYNAĞI

TOKFED Başkanı Kamil Dündaroğlu ancak bu gibi faaliyetlerle hemşerileri bir araya getirebildiklerini söyleyerek, “Bizler doğduğumuz memleketimiz olan değil, doyduğumuz Ankara’yı yurt edindik. Buralarda yaşıyoruz. Ancak kültürümüzü ve birbirimizi kaybetmemek için bu gibi etkinliklere ihtiyacımız var. Bunlar tanışmamız için, görüşmemiz ve kültürümüzü yaşatmak için büyük vesile kaynağıdır. TOKFED olmak üzere burada etkinliğe destek veren Tokatlı pek çok STK’ya teşekkür ediyorum. Misafirlerimiz ve derneklerimiz bu faaliyetleri artırmalı ve elinden geleni yapmalıdır” ifadelerine yer verdi.  

tokat-dernekler-federasyonu,-camlidere-aluc-dagi-piknik-alani,-tokfed-baskani-kamil-dundaroglu,,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.