Trafikte tatil rahatlığı

Trafikte tatil rahatlığı

Okulların kapanması ve çoğu vatandaşın bayram tatilini uzatmasıyla birlikte Başkent trafiğinde kısmen rahatlama yaşandı. Pazar günü yapılacak seçimler nedeniyle Ankaralıların şehre dönmesi ve trafiğin yeniden yoğunlaşması bekleniyor.

Okulların tatil olması ve çoğu kişinin geride bıraktığımız bayram tatilini 24 Haziran seçimlerine kadar uzatarak Başkent’e dönmemesinden dolayı Ankara bu haftayı sakin geçirdi. Başkent’teki trafiğin bir hayli rahatladığı gözlemlendi. Trafiğin yoğun olduğu günlerde yaklaşık 1 saat süren yolculuğun yarın saate indiği görüldü. Öte yandan Pazar günü yapılacak seçim için vatandaşların şehre geleceğinden dolayı trafiğin yeniden yoğunlaşacağı daha sonrasında ise trafiğin yeniden azalacağı düşünülüyor. 

HAFTA BOYU TRAFİK BOŞTU

Başkent’teki trafiğin azalmasından dolayı İstanbul ve Eskişehir Yolu’nu kullanan sürücüler ve yolcular bir hayli memnun oldu. Toplu ulaşım araçlarında eski yoğunluğun olmadığı gözle görülüyor. Kentin ana arterlerine yerleştirilen LED’li ekranlarda gösterilen, mesafe sürelerinin eski göre azaldığı göze çarpıyor. Pek çok vatandaş bu durumdan bir hayli memnun. Trafiğin azalmasına karşı vatandaşlar, “Her zaman böyle olmasını isteriz” diyerek memnuniyetini dile getiriyor.

OTOPARKLARIN İŞİ AZALDI

Şehrin en merkezi noktalarında bulunan otoparklardaki araç sayısında da azalma olduğu görüldü. Adliye Sarayı’nın hemen yanında bulunan otoparkların boş görüntüsü dikkatlerden kaçmadı. 

SEÇİM İÇİN DÖNÜLMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan Başkent’in seçim için şehre geleceklerden dolayı yeniden dolması bekleniyor. Oyunu kullanın vatandaşların ardından trafikteki yoğunluğun yeniden azalacağı düşünülüyor. 

MİTİNG GÜNLERİ TRAFİK YOĞUNLAŞIYOR

Seçim çalışmaları olmasından dolayı yer yer trafiğin olduğu da gözden kaçmıyor. Özellikle mitingin olduğu günlerde kapatılan yollardan dolayı trafiğin yoğunlaştığı görülüyor.   

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.