TUBİL ödüle doymuyor

TUBİL ödüle doymuyor

Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Polonya’nın Zakopane şehrinde düzenlenen “49. Uluslararası Altın Balta Festivali”nde rakiplerine fark attı.

Ağustos 2017 tarihinde 25 ülkenin katılımıyla gerçekleşen festivalde TUBİL dansçıları Stilize Dal birincilik ödülünü alarak Dünya Şampiyonu oldu. Katıldıkları yarışmalara damga vuran TUBİL dansçıları Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek kupayı kendisine teslim etti. 

Kaval ve Balta Dansı ile Dünya İkinciliği

Müzik yarışmasına katılan müzisyen Fatih Koçer ise, kaval enstürmanı ile yarışmaya katılarak ikincilik ödülünü almanın yanında Polonya’ya özgü olan “Balta Dansı Yarışması”nda da ikincilik ödülünü almaya hak kazanarak Yenimahalle Belediyesi’ni başarılı bir şekilde temsil etti. 
Mart 2018 tarihinde gerçekleşen THOF Ankara İl Yarışmaları’nda Geleneksel Düzenlemeli Dal’da minikler ve gençler kategorilerinde de il birinciliği kazanan TUBİL ekibi, kazandığı başarılar ile 19-21 Nisan’da Kocaeli’nde yapılacak finale kalmaya hak kazandı. Finale minikler bursa yöresi, gençler ise Balıkesir yöresi ile katılacak. 

Her gün bir başarı ile gururlanıyoruz

Ödüle doymayan TUBİL ekibi, Yenimahalle Belediye Başkan’ı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek kupayı kendisine teslim etti. Gençleri tek tek kutlayan Başkan Yaşar, “Halk danslarını gelecek kuşaklara taşımak adına çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Halk danslarına verdiğiniz emekten dolayı hepinize çok teşekkür ediyor sizlerle guru duyuyorum. Yenimahalle Belediyesi olarak her gün bir başarı ile gururlanıyoruz. İlçemiz spor, eğitim, kültür sanat adına pek çok başarıya imza atıyor. Sizlere olan desteğimiz devam edecek” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.