Türk Kızılayı Hamamönü'nde Gençlik Merkezi açtı

Türk Kızılayı Hamamönü'nde Gençlik Merkezi açtı

150 yıldır iyilik hareketinin öncüsü Türk Kızılayı, ilk kez bir gençlik merkezi açtı. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Hamamönü’nde açılan Ankara Gençlik Merkezi için, gençlere burada iyiliklerini paylaşma çağrısında bulundu.

150 yıllık bir geçmişe sahip Türk Kızılay’ı Başkent’in tarihi ve turistik merkezi halene gelen Hamamönü’nde, kuruluşunda bir ilk olan Ankara Gençlik Merkezi’ni hizmete açtı.

Türk Kızılay’ı Ankara Şubesi’nin destekleriyle kurulan ve Başkentli gençlerin serbest zamanlarını dolu dolu geçirmeleri ve bir araya gelerek çeşitli iyilik hareketlerine imza atmaları hedeflenen merkezin açılışına geniş bir katılım sağlandı.

acilis-2.jpg

Tarihi Hamamönü Sarıkadın Sokak’taki Ankara Gençlik Merkezi’nin açılış törenine Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri ile Genç Kızılay üyesi pek çok sayıda genç katıldı.


TÜRK KIZILAY GENÇLİĞİ BİRİCİKTİR


Kurdele kesiminin ardından açılış konuşması yapan Türk Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık, “Ulusal derneklerin, Kızılayların gücü buradan geliyor, toplumundan geliyor, gencinden geliyor, gönüllü olmasından geliyor. Karşılık beklemeksizin bir şeyler yapmak, topluma fayda sağlamak güdüsünden geliyor. Onun için Kızılay Gençliği biriciktir" dedi.


İYİLİKLER GÜZELLİKLER PAYLAŞILACAK 


Hamamönü’nde açılışı yapılan Ankara Gençlik Merkezi’nin kapılarının her zaman gençlere açık olduğunu vurgulayan Kınık, "Burası aslında gençlerimiz için hem yuva olacak hem de iyiliklerini paylaşarak büyüttükleri, güzelliklerini paylaşarak, cesaretlerini paylaşarak, motivasyonlarını paylaşarak topluma yaydıkları bir enerji üssü olacak. İyilikler, güzellikler anlatılmalıdır. Birlikte paylaşılarak geliştirilmelidir, ancak bu şekilde toplumların içerisindeki kötülükler azalır, kötü düşünceler azalır" diye konuştu. 

acilis.jpg


İYİLİK HAREKETİ KIZILAY’IN GELECEĞİ İNŞA EDİLECEK


Kınık, gençlerden beklentisinin bir hayli büyük olduğunu da belirterek, “Bu merkezde geleceğe hazırlanacaksınız, toplumumuzun ve Kızılay'ın geleceğini inşa edeceksiniz. Dolaysıyla beklentimiz bu açıdan da çok büyük. Onun için gençler buralarda icat çıkarın, farklı fikirler ortaya atın bizleri zorlayın, eylem yapın iyilik için sesinizi yükseltin" şeklinde konuştu. 


KATKIDA BULUNANLARA VEFA


Kınık, gençlik merkezinin kurulmasında emeği ve katkısı olan başta Ankara Şube yönetimine, Altındağ Kaymakamlığına, Altındağ Belediyesine ve bağışçılara teşekkür etti.

acilis4.jpg


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.