Türk Kızılayı, Hamamönü'ne gençlik merkezi açıyor

Türk Kızılayı, Hamamönü'ne gençlik merkezi açıyor

Türk Kızılayı Ankara Şubesi, Hamamönü’nde Gençlik Merkezi açıyor. Açılışı yarın yapılacak merkezde, gençlerin aktif ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Genç Kızılay Ankara’nın parçası olan gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak, akranları ile bir araya gelerek gençlik faaliyetlerini planlayacakları bir alan yaratmak ve topluma aktif bir birey olarak katılmalarını sağlamak amacıyla Türk Kızılay’ı Ankara Şubesi’nin katkılarıyla kurulan Ankara Gençlik Merkezi, kapılarını açıyor.

Alanında Türkiye’nin ilk gençlik merkezi

Gençlerimize dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularını aşılamak; düşünce, dini dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmek; milli ve manevi değerlerine bağlı, yurdunu ve milletini seven sağlıklı bir nesil yetiştirilmesine yardımcı olmak ülküsüyle hareket eden Genç Kızılay, Türkiye’nin ilk Kızılay Gençlik Merkezi’ne Ankara Hamamönü’nde kavuşuyor. 

3-014.jpg

Gençlik hareketliliği sağlanacak

Kapılarını yarın açacak olan merkezde, Kızılay’ın görünürlüğünü sağlamak faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Gençlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler ve seminerlerin düzenlenerek, gençlik hareketliliği sağlanacak. 

İhtiyaç sahibi öğrencilere yardımsever kütüphane 

Ankara Gençlik Merkezi’nde üyelerin yararlanabilmesi amacıyla Kızılay Kütüphanesi oluşturuldu. Kütüphanede kaynakların israf edilmemesi amacıyla lise ve üniversite alan kitaplarının ihtiyaç sahibi öğrencilere incinmeden alma hakkı tanındı. Gençlik merkezinde ayrıca Kızılay’a üye ve gönüllü kazandırılması, gençlere ücretsiz sosyalleşebilecekleri alanlar yaratılması, Ankara’da öğrenim gören yabancı uyruklu gençlerle bir araya gelmeleri ve deneyim paylaşımı yapmaları, yabancı uyruklu gençlerle bir araya gelerek İngilizce konuşma kulübü ile dil pratiği yapmaları gibi imkanlar sağlanıyor.

Sesli ve sessiz salonlar 

Genç Kızılay Ankara Şubesinin gençlik faaliyetlerinin daha koordineli yürütülebilmesi adına hizmete alınan gençlik merkezi iki kat olarak planlandı. Gençlik merkezinin giriş katı sesli salon ve kafeteryadan oluşuyor. Üst kat ise sessiz salon ve kütüphane olarak kullanılıyor. Gençlik merkezi gönüllülerin; kendilerini daha rahat ifade edebileceği, mesai saatleri dışında da projeleri üstünde çalışabileceği ihtiyacına göre yapıldı. 

5-001.jpg

Engelli, otistik ve down sendromlu çocuklar unutulmadı 

Genç Kızılay Ankara Gençlik Merkezi’nde engelli, down sendromlu ve otistik çocuklar da unutulmadı. Gençlik merkezinin giriş katında her hafta engelli, down sendromlu ve otistik çocukların ürettiği el emeği ürünler sergilenerek farkındalık yaratılmaya çalışılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.