Türkiye ve dünya gündemi - 22 Mart 2019

Türkiye ve dünya gündemi - 22 Mart 2019

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'na katılacak, Konya ve Amasya'da düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Kartal Hukuk Sempozyumu"na, Tekirdağ Çerkezköy'de STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle toplantıya, Esnaf ve Sanatkarlar Odasında akşam yemeğine katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, STK temsilcileri ve muhtarlar ile buluşacak, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Olağan Kongresi'ne katılacak. 

4- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

5- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziray test sürüşüne katılacak, STK temsilcileri ile bir araya gelecek, bazı mahalle ziyaretlerinde bulunacak. 

6- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kurs öğrencileri ve usta öğreticiler ile bir araya gelecek, sergi gezecek, ziyaretlerde bulunacak, Samsun İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Programı'na iştirak edecek; engelliler, şehit aileleri ve gaziler ile akşam yemeğinde buluşacak.

7- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güdül, Ayaş ve Yenimahalle ile Nevşehir'de vatandaşlara hitap edecek.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Ticaret Odasında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar ile görüşecek, İstanbul'da Güven Hastanesi Down Sendromlular Sertifika Töreni'ne katılacak.

9- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sultanbeyli Mustafa Mutlu Kütüphanesi açılışına katılacak, önceki dönem teşkilat mensuplarıyla toplantıda bir araya gelecek. 

10- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Akhisar Ticaret Borsasında toplantıya katılacak, Gölmarmara Belediyesini ve bazı mahalleleri ziyaret edecek. 

11- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnafla bir araya gelecek, istişare toplantısına katılacak.

12- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mart ayına ilişkin finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak. 

13- Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik saldırı ve Müslümanlara karşı nefret ve tahammülsüzlükle mücadele konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı gerçekleştirilecek. 

14- Dışişleri Bakanı ve İİT İcra Komitesi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin tarafından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

15- AB Liderler Zirvesi'nin ikinci gün oturumları yapılacak.

16- Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrindeki iki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından bölgedeki gelişmeler ve teröre tepkiler takip ediliyor.

14- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

15- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlık olarak ilan edilen "2019 Gönüllülük Yılı" kapsamında "Spor, Kültür-Turizm, Çevre, Afet ve Acil Durum, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler" başlıklarında uygulanacak stratejileri açıklamak ve yürütülen çalışmaları paylaşmak üzere Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.