Türkiye’nin tuzunu Şereflikoçhisar karşılıyor

Türkiye’nin tuzunu Şereflikoçhisar karşılıyor

Ankara’nın güneydoğusuna düşen Tuz Gölü gezenleri adeta büyülüyor ve ülkemizin tuz ihtiyacının yarısından fazlası Tuz Gölü'nün bulunduğu Şereflikoçhisar'daki fabrikalarda üretiliyor. 

Türkiye’nin Van Gölü’nden sonra en büyük ikinci gölü Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde bulunuyor. Turizmde de adından sıkça söz ettirmeye başlayan Şereflikoçhisar Tuz Gölü’nden söz ediyoruz. Adı üstünde Tuz Gölü… Ülkemizin tuz ihtiyacının yarısından fazlası Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesindeki fabrikalarda üretiliyor. 

Ankara’nın güneydoğusuna düşen Tuz Gölü gezenleri adeta büyülüyor. Yaz aylarında gölün kenarlarında gezinti alanı olarak düzenlenen bölgeler, seyreden insanda farklı duygu ve hisler yaşatıyor. Ağustos’un ortasında uçsuz bucaksız alanlar bembeyaz kristal tuzlarla kaplanmış. Güneş olanca sıcaklığı ve ışığıyla bembeyaz kristal tuzlara farklı bir görünüm kazandırıyor. Görüntü olarak bir an kendinizi kışın ortasında zannediyorsunuz. Sanki lapa lapa kar yağmış ve her taraf bembeyaz kara bürünmüş. Oysaki yazın ortası ve biraz ilerlerseniz mas mavi gölün suları sizi karşılayacak. Hani tabiat harikası derler ya… Tuz gölü işte öyle bir şey.

Masmavi sular ve uçsuz bucaksız bembeyaz kristal tuzlar. Gezmeye değer…

Peki göldeki o tuzlar sadece seyirlik mi? Hayır o tuzlar ülkemizin farklı alanlardaki tuz ihtiyacının yarısından fazlasını karşılıyor.

Peki tuz sadece sofraların mı vazgeçilmezi? Asla…

Tuz gölünden elde edilen tuzlardan buz önleyici tuz, karla mücadele tuzu, deri tuzu, salamura tuzu, ham kalın tuz, rafine tuzu, salt tuz, likit tuz da üretiliyor. 
 

Ankara'nın meşhur Beypazarı havucunun özellikleri haberi için TIKLAYIN

Ayaş dutunun faydaları neler haberi için TIKLAYIN

Kalecik Karası üzümü nerede nasıl yetişir haberi için TIKLAYIN

Leblebide Çorum mu yoksa Güdül mü daha iyi haberi için TIKLAYIN

Çubuk turşusunun ünü Ankara'yı aştı haberi için TIKLAYIN

 

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.