Türkülerimiz Mamak'lı öğrencilerin dilinde hayat buldu

Türkülerimiz Mamak'lı öğrencilerin dilinde hayat buldu

 Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türküleri öğrencilerle buluşturmak amacıyla düzenlenen  “ Öyküleriyle Türkülerimiz “ Yarışmasının  İlçe Finali bugün Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde  gerçekleşti.

 Final heyecanına,  Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY, Şube Müdürlerimizden Zeki ERYÜCEL, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda  öğrenci ortak oldu. İlkokul , Ortaokul ve Lise Kategorilerinde 16 okulun katılımıyla gerçekleşen yarışmada,  öğrencilerin dilinde hayat bulan türkülerimiz ve hikayelerinin başarılı bir şekilde sergilenmesi,  jüri üyelerinin ve salonda bulunan seyircilerin büyük beğenisini topladı.

20213850_photo_2018-03-20_20-19-58.jpg

  Jüri üyelerinin değerlendirme sonuçlarına göre; 

 İlkokul Kategorisinde Gülveren İlkokulu birinci

 Ortaokul Kategorisinde Mamak Ortaokulu birinci

Lise Kategorisinde Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi birincilik elde etti.

     Yarışmanın sonunda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY, " Türkülerimiz,  milletimizin geçmişinde yaşadığı duyguların , acıların, sevinçlerin, aşkların, çaresizliklerin ve yaşanmışlıkların türkülerle ifade edilmesidir “. diyerek, gelecek kuşaklara türküleri sevdirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada birinci olan okul öğrencileri başta olmak üzere, katılım sağlayan ve büyük bir medeni cesaret gösteren  diğer öğrencilere, onları yüreklendiren okul idarecilerine ve çalıştıran öğretmenlere teşekkür etti.

  21181632_img_1233.jpg

GÜNEY konuşmasına devam ederek,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki ERYÜCEL´ e öğrencilerin performanslarını değerlendiren jüri üyelerine, müzisyenlere ve programın hazırlanmasında büyük bir emek sarf eden İlçe Kültür Komisyonunda çalışan öğretmenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.