TYB Başkanı Arıcan’dan iş birliği çağrısı 

TYB Başkanı Arıcan’dan iş birliği çağrısı 

TYB Başkanı M. Kazım Arıcan, “Devletin kültür ve sanat alanında belirleyici bir rol üstlenmesi yerine, bu alanda çalışan STK’larla iş birliği yapması kültür politikası hedeflerimizin başarısını artıracaktır” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Stratejik Düşünce Enstitüsü'nde (SDE) düzenlenen "Kültür Politikalarımız Üzerine Stratejik Düşünceler" konulu panelde konuştu. 

Türkiye’de geride bıraktığımız 17 yılda her alanda tarihi bir dönüşüme imza atıldığını panelde belirten Arıcan, “Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, sanayide, ticarette, ulaşımda, turizmde ve daha pek çok alanda ülke olarak çok önemli mesafeler kat ettik. Tüm bu gelişmeler ülkemiz için elbette çok önemli ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyüme ve kalkınma hedefleriyle birlikte kültür, sanat politikamızın da hayal ettiğimiz, hedeflediğimiz ilerlemeyi kaydetmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI 

Yerlilik ve millilik anlayışıyla son yıllarda yoğun olarak dil, kültür, sanat ve edebiyat alanında çalışmalara imza atıldığını kaydeden Arıcan, “Devletin kültür ve sanat alanında belirleyici bir rol üstlenmesi yerine bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapması, amaca yönelik etkinliklerin düzenlenmesine katkı sağlaması, izleyen, denetleyen ve teşvik edici bir yapı oluşturması kültür politikası hedeflerimizin başarısını artıracaktır” diye konuştu. 

ANADOLU’DA KÜLTÜR –SANAT FALİYETLERİ…

TYB olarak  kültür ve sanat alanındaki iş birliğine her zaman hazır olduklarını belirten Arıcan, “Kültür ve sanat değerlerimizi muhafaza eden, yeniden üreten ve bunu kendine  en büyük misyon edinen birliğimiz, ‘yerli ve milli’ olan tüm iş birliklerine açığız. Bu anlayışla, Anadolu’muzun hemen hemen birçok şehrinde; yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği ile okur yazar buluşmaları, kitap fuarları, kültür sanat faaliyetleri, sempozyum ve paneller düzenlenmeye devam diyoruz” ifadelerini kullandı.

ADEM ORMAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.