Ücra bölgelerdeki köpeklere gıda desteği

Ücra bölgelerdeki köpeklere gıda desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, STK’larla ile işbirliği içinde şehrin en ücra bölgelerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına gıda, sağlık, barınma ve yakacak desteği sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, STK’larla ile işbirliği içinde şehrin en ücra bölgelerinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına gıda, sağlık, barınma ve yakacak desteği sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, soğuk hava şartlarının etkisini arttırmaya başlamasıyla birlikte sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

HAVYANLAR İÇİN EL ELE

Başkent’in farklı noktalarında büyük bir özveriyle faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları; İmrahor Vadisi, Yakupabdal ve Çubuk besleme noktalarında sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.

STK’lar, köpeklerin ihtiyaç duyduğu her türlü sorunu Büyükşehir Belediyesi’ne ileterek gıdadan barınmaya, yakacaktan sağlık hizmetlerine kadar geniş yelpazede düzenli olarak destek alıyor.

ARTAN YEMEKLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi artan yemeklerini ziyan etmeyerek sokak hayvanlarının beslenmesine ayırıyor. 

Yemeye elverişli gıdalardan seçilerek köpeklere verilen yemekler ile hem sokak hayvanları doyuyor hem de yemekler değerlendirilmiş oluyor.

Besleme çalışmaları yapılan noktalarda kanaması, kırığı ve açık yarası olan sokak hayvanlarına da gerekli sağlık müdahalesi yapan Sağlık İşleri Veteriner Şube Müdürlüğü çalışanları, kısırlaştırma operasyonlarını da titizlikle yürütüyor

HAVYAN DOSTU: BÜYÜKŞEHİR 

Hayvan sever Sivil Toplum Kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelerek besleme yaptıklarını ve mevcut ihtiyaçları tespit ettiklerini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Paşa Enver Baysa, “Mücavir alanlarımız içerisinde gönüllü kuruluşlarımızla sahipsiz hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. STK’larımızın zor şartlar altında yaptıkları çalışmaları da canı gönülden takdir ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı ve bilinçli hareket etmeye davet ediyoruz. Biz sürekli iletişim halindeyiz. Kendilerine duyarlılıkları için Büyükşehir olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.

STK’LARDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle kış aylarında örnek teşkil edecek davranış sergilediğini vurgulayan ve teşekkür eden Patiliköy, Patipark, Simay Patili Canları ve Haykod Temsilcileri, “Kamuya yararlı bir iş yapıyoruz. Yaklaşık 450 civarı köpeğe bakıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bizi yalnız bırakmıyor. Her gün artan ve pişmiş yemek getiriyor. Kısırlaştırma ve aşılama işlemlerimize de destek oluyor. İlçe Belediyelerinin Büyükşehir Belediyesini örnek almasını ve sokak hayvanlarına destek olmalarını istiyoruz” dediler.

BÜYÜKŞEHİR YABAN HAYVANLARINI DA UNUTMUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, göl, gölet ve ormanlık alanlarda yoğun kış şartları nedeniyle beslenme güçlüğü çeken kanatlı yaban hayvanlarına da besleme desteği sağlıyor.

2018 yılında 2 bin kanatlı yaban hayvanına 1 ton gıda desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi; Mogan Gölü, Karagöl ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kontrolünde olan göllerde bu çalışmalarını sürdürüyor.

Karabatak, Meke, Ördek, Pekin Ördeği, Yeşilbaşlı Ördek, Amerikan Ördeği ve çeşitli bölgelerden göç ederek gelen kanatlı hayvanlar, Aralık-Mart ayları arasında düzenli olarak besleniyor.

TİLKİ’DEN GEYİĞE KADAR GIDA DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi, Güdül Sorgun Tabiat Parkı’nın yüksek kesimlerinde yaşayan yaban hayvanlarını da gıdasız bırakmıyor.

Karla kaplı alanlarda gıda bulmakta zorlanan geyik, yaban atı, ayı, yaban keçisi ve tilki gibi çok sayıda hayvanının yaşadığı doğal ortamda besleme çalışması yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mustafa Şener, “Yaban hayvanları için özellikle Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Ayaş gibi ilçelerde besleme desteği sağlıyoruz. Toplam 1 ton çeşitli gıda malzemesini Güdül Sorgun Tabiat Parkında belirli noktalara dağıttık. 500 kilogram kaba yem, çayır kuru otu, yonca kuru otu, 100 kilogram kesif yem ile 200 kilogram marul ve havuç, Tilki ve köpekler için de köpek maması dağıtımı yaptık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.