Ulucanlar, Müzeler Haftası'nda doldu taştı

Ulucanlar, Müzeler Haftası'nda doldu taştı

Ankara'nın en fazla ziyaret edilen müzesi olma unvanını elinde bulunduran Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 18 - 24 Mayıs Dünya Müzeler Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi, kültürel açıdan bu önemli haftada yaklaşık 3 bin kişiyi ağırladı. Müzeler Haftası'nın ilk günü kapılarını ücretsiz olarak açan Ulucanlar Cezaevi'ne özellikle Ankara'daki üniversiteler ve diğer okullar büyük ilgi gösterdi.

Ulucanlar'da ders işlendi

T.O.B.B Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü öğrencileri ve yine aynı bölümde görev yapan Doç. Dr. Olgun Değirmenci ile birçok akademisyen Ulucanlar'a hayran kaldı. Öğrenciler, akademisyenlerle birlikte Ulucanlar Konferans Salonu'nda Dünya'da ve Türkiye'de Cezaevi Uygulamaları konu başlıklı dersi işledi. Müzeler Haftası'nda Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nde yapılan etkinlikler bununla sınırlı kalmadı. Yıllar önce Ulucanlar Cezaevi'nde yargılanan Ahmet Tevfik Ozan'ın hapishane günlerinde yazdığı şiirlerinden oluşan Şiirimin ABC'si isimli kitabın imza günü yine bu kültürel mekanda gerçekleşti. AK Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili Mehmet Atilla Maraş ve arkadaşları ise müzeyi ziyaret edenler arasında yer aldı. Altındağ Belediyesi, müzeye gelen çocukları da unutmadı. Çocuklar için sanatçılar eşliğinde ebru çalışmaları yapıldı. İlk defa ebru çalışmasına katılan çocukların mutluluğu yüzlerinden okundu.

Öğrenciler her yeri gezdi

Türk siyasi hayatına dair bir yolculuğa çıkan öğrenciler, soluğu ilk önce Hilton Koğuşu olarak adlandırılan bölgede aldı. Ardından müşahede odalarına doğru yola çıkan öğrenciler, yakın tarihe ışık tutan olayları rehberlerden dinledi. Bal mumu heykellerin yer aldığı 4. Koğuşu da görme fırsatı bulan öğrenciler, daha sonra mahkûmların özel eşyalarının sergilendiği 6. Koğuşu gezdi. Öğrenciler, Altındağ Belediyesi tarafından kısa süre önce açılan ve mahkûmların okuduğu kitaplardan oluşan bir kütüphanenin bulunduğu 2. Koğuşu da ziyaret etti. Son olarak çok sayıda idamın gerçekleştiği darağacını yerinde gören öğrenciler, müzeden çok etkilendiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.