Ulus geri kazanılsın

Ulus geri kazanılsın

ATİD Ulus Bölgesi Komite Başkanı ve Sergah Otel Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Aydoğan, Ankara’nın en önemli tarihi merkezi olan Ulus’un tekrar canlılığını kazanması için çalışmalara bir an önce başlanması gerektiğini söyledi.

Ulus’un ekonomik açıdan da önemli olduğunu kaydeden Aydoğan, tarihi ve kültürel değerlerin Ulus bölgesinde yoğunlaştığına hatırlatarak, “Ankara’nın en değerli semti Ulus’u geri kazanmalıyız. Böylelikle Ankara’nın turizm potansiyelini artırabiliriz” dedi.

Ulus’u ayağa kaldırmalıyız

Ulus Tarihi Kent Projesi’nin hayata geçirilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Aydoğan, 1.TBMM Binası, Ankara Palas, Ulus Heykel, Hacı Bayram Cami ve Ankara Kalesi'ni içinde barındıran Ulus’un turizm potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Ulus’un artık ikinci plan olmaktan çıkarılması ve eski günlerine dönmesinin ekonomik açıdan da önem arz ettiğini belirten Aydoğan, “Ankara’ya gelen yerli ve yabancı turisti gezdirebileceğimiz tek yer olan Ulus’u artık ayağa kaldırmalıyız. Ulus ve çevresini bir bütün olarak ele alarak, semti eski günlerindeki değerine kavuşturmalıyız. Bunun için tüm projelerin hayata geçirilmesi gerekli” dedi. 

Ticari hayatı canlanması içinde önemli

Ulus’un kalkınmasıyla istihdam ve gelir seviyesinde artış sağlanabileceğini de dile getiren Aydoğan, Ulus ile ilgili projelerin yaklaşık 12 yıl önce ortaya çıktığını, ama hala bir şey yapılmadığını anlattı. Ulus’un Ankara’nın yarayan kanası olduğunu kaydeden Aydoğan, her kesimin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Aydoğan, “Ulus ile ilgi projelerin hayata geçmesi, turizm açısından çok önemli. Turist sayısını artıracağına inanıyoruz. Turistin artması demek, ticari hayatın canlanması demek. Buradaki esnafın kazanması demek” diye konuştu. 

Hak ettiği değeri kazanmalı

Ulus semtinin tarih koktuğunu belirten Aydoğan, “Müzeleri, eserleri ve camileriyle tarihi birebir yaşayacağınız tek yer Ulus” dedi. Eski dönem kalıntılarının yer aldığı bu semtin, aynı zamanda Cumhuriyet Tarihi’ne de tanıklık ettiğini hatırlatan Aydoğan,  Cumhuriyet döneminden birçok eserin Ulus’ta yer aldığına söyledi. Tarihin her dönemine tanıklık etmiş bu semtin hak ettiği değeri kazanması gerektiğini belirten Aydoğan, kendilerinin de üstüne düşen görevi yapmaya hazır olduklarını kaydetti. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.