Ulus Kent Meydanı projesine vatandaşlardan tam not

Ulus Kent Meydanı projesine vatandaşlardan tam not

Ulus Kent Meydanı projesi vatandaşlardan tam not aldı. Tarihi dokuya sahip çıkılarak yapılması gerektiğini belirten Ankaralılar şehrin böyle bir meydana da ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkent’e meydan kazandırmak amacıyla dün açıklanan ve 1 sene içerisinde tamamlamaması beklenen ‘Ulus Kent Meydanı Projesi’ni vatandaşlara sorduk. Gazetemizle düşüncelerini paylaşan Başkentliler projeyi çok beğendiklerini ifade ederek, “Burası Ankara’nın manevi ve tarihi merkezi böyle bir meydana ihtiyaç vardı. Çok beğendik proje bizi heyecanlandırdı” diye konuştu. 

“MANEVİYATIN MERKEZİ BURASI”

Vatandaşlardan Mesut Ünver Ulus’un maneviyatına dikkat çekerek bu denli bir çalışmayı çok olumlu bulduğunu söyledi. Ünver, “Ankara’da yaşıyorum. Ankara’nın böyle bir meydana ihtiyacı vardı. Doğal doku eğer bozulmazsa gayet güzel bir adım. Burada dolmuşa binerken dahi çirkinlikten utanıyoruz. Allah ıslah etsin ediyoruz. Ankara’nın imajını düzeltmek için gayet uygun bir adım. Tramvay olacağını sizden duydum bu çok güzel bir adım raylı sistem artık hayatın vazgeçilmezi. Bence Ankara’nın manevi merkezi de burası. Hacı Bayram’ın yanında bu çirkinliklerin temizliğe kavuşması çok güzel olur. 6-7 milyonluk bir şehir burası. Ortak bir akılla güzel bir çalışma yapılabilir. Burada insan tarihi dokudan nefes alıyor” diye konuştu. 

GENÇLER: “AVM YERİNE BURAYA GELİRİZ”

Başkentli gençlerden Alperen Demirkıran ve Mevlüt Küçükşener ise bu çalışmayı duyduklarından çok mutlu olduklarını Ankara’nın böyle tarihi bir mekâna gerçek ihtiyacı olduğunu belirterek, “Çok güzel bir proje bence. İstanbul’da Taksim var ama Ankara’da bir meydan yok. Ulus tamamen tarihi binalarla kaplı ve çok güzel bir dokusu var. Hafta sonu Ankara’da gidecek yer bulamıyoruz alışveriş merkezleri taş duvar para tuzakları. Orada ne bir kültür var ne tarih var. Fakat burası tamamen kültür Hacı Bayram burada Cumhuriyet burada kuruldu her yer adım adım tarih. Böyle bir alanın yayalara kazandırılmasını çok olumlu bulduk. Fakat en önemli dikkat edilmesi gereken burada tarihi dokuya zarar verilmesin. Hiçbir eser zarar görmesin. Bu konuya  titizlik gösterilmelidir” ifadelerinde bulundu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.