Ulus Kuyumcular Çarşısı esnafı Nazmi Gündoğdu: Anca zaruri ihtiyaç

Ulus Kuyumcular Çarşısı esnafı Nazmi Gündoğdu: Anca zaruri ihtiyaç

Çeyrek altının 460 liralara kadar çıkmasının ardından gazetemize konuşan kuyumcu Nazmi Gündoğdu, “Vatandaş sadece zaruri ihtiyacını alabiliyor. Eskisi gibi yatırım yapan yok” diye konuştu. 

Altın fiyatlarında son günlerde hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz gün çeyrek altının fiyatı 460 liralara kadar yükseldi. Gazetemize konuşan Ulus Kuyumcular Çarşısı esnafı Nazmi Gündoğdu altın fiyatlarının bayramdan sonra giderek yükseldiğini belirterek, “Artık vatandaş zaruri ihtiyacını gelip alıyor. Yatırım yapan yok” diye konuştu. Altın fiyatı hakkında bilgi veren Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşçulu ise, “Dünyada yaşanan siyasi olaylar altının giderek yükselmesine yol açıyor. Benim tahminim çeyrek altın bu yılsonu 500 lirayı geçer” diye konuştu.

ceyrek-altinin-fiyati,-ulus-kuyumcular-carsisi,-nazmi-gundogdu,-ankara-kuyumcular-odasi-baskani-hasan-cavusculu,,,,,,,,,.jpg

DÜĞÜNÜ NİŞANI OLAN ALIYOR

Altın satışlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nazmi Gündoğdu şu ifadelere yer verdi:
“Artık altını ancak düğünü, nişanı olan alıyor. Yani zaruri ihtiyacı olan kuyumcuya geliyor. Düğünü olanlar bilezik alıyor. Takı takmak isteyenler zaten artık çeyrek takmıyor. Ya gram ya da 200 lira para takıyor. Vatandaş da haklı, kolay değil bu rakamları ödemek. Eskiden altına yatırım yapılırdı şu an bunu yapabilen tek tük, neredeyse hiç yok.” 

ceyrek-altinin-fiyati,-ulus-kuyumcular-carsisi,-nazmi-gundogdu,-ankara-kuyumcular-odasi-baskani-hasan-cavusculu,,,,,.jpg

BİLEZİK 6 GRAMDAN BAŞLAR

Açıkçası 5 gram bilezik isteyenler oluyor. Fakat bilezik 5 gram olursa hamur gibi olur. Vatandaş doğal olarak istiyor soruyor. Bir de düğünden sonra gelenler var. Vatandaş elinde çeyrekleri bir an önce paraya çeviriyor. Çünkü altın bir düşüp bir çıkıyor. 

ceyrek-altinin-fiyati,-ulus-kuyumcular-carsisi,-nazmi-gundogdu,-ankara-kuyumcular-odasi-baskani-hasan-cavusculu,,,,,,,.jpg

ALTIN DEĞER KAYBETMEZ 

Gazetemize bir başka değerlendirmede bulunan Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşçulu ise, “Bizim öngörümüz bu yılın sonunda çeyrek altının 500 lira olacağı yönünde. Bayramdan sonra giderek yükselmeye başladı. En son 460 liralara kadar çıktı. Dünyada yaşanan siyasi olaylar, ülkemizdeki ekonomik durum neticesinde altın yükseliyor. Tek bir sebebi yok altının. Dediğim gibi altın değerini yitirmez kaybettirmez. Bugünlerde yatırım yapmak ne kadar zor olsa da tasarrufu altın ile yapmanız avantajınıza olur” diye konuştu. 

ceyrek-altinin-fiyati,-ulus-kuyumcular-carsisi,-nazmi-gundogdu,-ankara-kuyumcular-odasi-baskani-hasan-cavusculu,,,.jpg

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.