Ulus'ta fuhuş temizliği

Ulus'ta fuhuş temizliği

Başkent’in merkezi konumundaki Ulus ve çevresinde son günlerde yapılan asayiş denetimleri meyvesini verdi. Hayat kadınlarından temizlenmeye başlanan bölgede esnaf, “Artık rahat bir nefes alıyoruz” diyor.

Gazetemizin sıkça gündeme getirdiği Ulus ve çevresindeki fuhuş sorunu, emniyet güçlerinin denetimleri sıkılaştırması neticesinde büyük oranda azaldı. Konu hakkında gazetemize bilgi veren Ulus’ta otel işletmecisi Ali Aydos, Ulus’un bazı sokak ve caddelerini mesken tutan ve gece-gündüz demeden fuhuş pazarlığına soyunan hayat kadınlarının bölgeden ciddi oranda temizlendiğini belirtti. Emniyet güçlerinin yanı sıra gündüz de görev yapmaya başlayan bekçilerin fuhşun engellenmesinde büyük rolü olduğunu söyleyen Aydos, “Emniyet birimlerimizi sıkı çalışıyor. Cadde ve sokaklar büyük bir oranda temizlendi. Esnaf rahat bir nefes aldı” dedi.

ULUS’TA FUHŞA GEÇİT VERİLMİYOR

Başkent’te son günlerde Ulus ve çevresinde emniyet güçlerinin hummalı çalışması sonuç verdi. Geçtiğimiz günlerde Ulus Kale Mahallesi’ne operasyon yaparak uyuşturucu satıcılarına darbe vuran emniyet güçlerinin aynı zamanda gazetemizin sürekli gündeme getirdiği Ulus çevresindeki fuhşa da geçit vermediği öğrenildi. Bölge esnafından aldığımız bilgilere göre, Ulus ve civarında esnafa büyük sorun teşkil eden fuhuş sorununa, neşter vurularak büyük bir oranda engellendiği belirtildi.

ESNAF MEMNUN

Konu hakkında gazetemize bilgi veren Ulus’ta otel işletmecisi Ali Aydos, Ulus’un bazı sokak ve caddelerini mesken tutan ve gece-gündüz demeden fuhuş pazarlığına soyunan hayat kadınlarının bölgeden temizlendiğini belirtti.

Bölgenin uzun bir süredir büyük oranda temizlendiğini söyleyen Aydos, “Caddeler büyük bir oranda temizlendi ve esnaf rahatladı. Tek korkumuz ısınan havalar dolayısıyla malum kadınların tekrar gün yüzüne çıkmaları. Ulus tarihi bir dokuya sahip olduğundan ve alışverişin merkezi olduğundan insanlar buraya gün içerisinde sık uğruyor. Düğün alışverişine gelen aileler oluyor. Sokaklarda malum kadınların olması ise insanları rahatsız ediyor. Bölgenin karakol amiri bu konunun çok üstüne düşüyor. Esnaflar olarak kendileri ile görüştük ve bize yardımcı oldu. Artık Ulus’ta fuhşa göz açtırılmıyor” dedi.

BEKÇİLERİN ROLÜ BÜYÜK

Emniyet güçlerinin yanı sıra gündüz de görev yapmaya başlayan bekçilerin fuhşun engellenmesinde büyük rolü olduğunu söyleyen Aydos, “Bekçiler artık gündüz de görev yapıyor. Bunun büyük faydası oldu. Bekçiler sürekli denetimde ve hayat kadınlarını gördüklerinde işlem yapıyorlar, geçit vermiyorlar. Emniyet birimlerimizi sıkı çalışıyor. Bu işe destek olan otellerde belirlenerek, kapatıldı. 3 tane otelin ruhsatını iptal ettiler. Bundan dolayı sokaklar artık temiz” ifadelerini kullandı.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.