Ulus'taki TBMM'ye ve Anıtkabir'e nasıl gidilir?

Ulus'taki TBMM'ye ve Anıtkabir'e nasıl gidilir?

99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan TBMM yarın 99. yılını kutlayacak. Peki Ulus'taki TBMM'ye nasıl gidilir? Atatürk’ün kabri olan Anıtkabir’e nasıl gidilir?

99 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan TBMM yarın 99. yılını kutlayacak. Her yıl olduğu Türkiye’nin ve Başkent’in dört bir tarafından gelen yüzbinlerce kişi Atatürk’ün kabri olan Anıtkabir’i ve Ulus’ta bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet müzesi olan her iki tarihi meclis binasını ziyaret ediyor. 

  • Anıtkabir’e nasıl gidilir?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yüzbinlerce Ankaralı Anıtkabir’i ziyaret ediyor. 

Peki Anıtkabir’e nasıl gidilir? Hangi otobüs ve metrolar yakındır? Anıttepe semtinde bulunan Anıtkabir’e Ankaray ile gidebilirsiniz. Eski adıyla Tandoğan yeni adıyla Anadolu durağında inmeniz gerekir. Duraktan yaklaşık 10 dakikalık yürümeyle Anıtkabir’e ulaşabilirsiniz. Onun dışında Bahçelievler semtinden yürüyerek kabrin diğer kapısından giriş yapabilirsiniz. Anıtkabir’e Kızılay’dan geçen Anıttepe dolmuşları ile de ulaşabilirsiniz. 

  • Ulus’taki TBMM’ye nasıl gidilir?

23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Ulus’ta açılan ve Millî Mücadele’nin beyni konumundaki TBMM 99 yıl önce açılmıştı. Peki Ulus’taki TBMM’ye nasıl gidilir? Başkent’in hemen hemen her yerinden geçen Ulus güzergahındaki araçlarla ulaşabilirsiniz. Dolmuş, otobüs ve Metro’nun Ulus durağında inebilirsiniz. 

Gazeteilksayfa.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.