Uzmanlardan uyarı Lpg’li araçlara dikkat

Uzmanlardan uyarı Lpg’li araçlara dikkat

40 yıllık oto tamircisi Sezai Güngör, araçlarda uzun süreden sonra LPG’den benzine geçilmesi durumunda benzin borularındaki sızıntının yangına yol açabileceğini belirterek, araç sürücülerini uyardı.

Ankara İtfaiyesi’nin Ağustos 2018 verilerine göre Başkent’teki 67 araç çeşitli nedenlerden dolayı yanarak kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 40 yıldır oto tamirciliği yapan Sezai Güngör, araç yangılarıyla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu; araç yangınlarına karşın sürücülere uyarılarını sıraladı. 

LPG’Lİ ARAÇLARINIZI BENZİNDE ÇALIŞTIRMAYI İHMAL ETMEYİN 

qqqq-001.jpg

İvedik’teki 88 Oto Sanayii’nde oto tamircisi Sezai Güngör, genelde LPG’li araçlardan yanma olayının meydana geldiğini belirterek, “Aracı sıralı sistem olmayan sürücüler, sürekli LPG’de aracını sürüyor. Araç yolda kalmadığı ya da LPG’de araç çalışmadığı müddetçe sürücü aracını benzinde çalıştırmak istemiyor.  Uzun süre benzinde çalışmayan aracın boruları kurumuş, çatlamış ya da diyaframları tıkanmış olabiliyor. Uzunca bir süre LPG’de çalışan aracı benzinde çalıştırmak istenildiği zaman o benzin borulardan sızabiliyor. O benzinin buji kablolarının üzerine, egzoza ya da motorun sıcak bir noktasına damlaması ile yangın çıkabiliyor” dedi.  

FAZLA HARARET DE ARACI YAKABİLİR 

Sıralı sistemle çalışan araçlarda yangın olaylarının pek fazla gözükmediğine dikkat çeken Güngör, “Yeni arabalar yanmıyor niye sıralı sistemden dolayı. O araçlar ilk çalıştığında benzinde çalışıyor böylelikle benzin borularında, tesisatında sıkıntı yaşanmıyor. Bir de depoda uzun süre duran benzinin içindeki oktavı düşüyor o benzin adeta yağa dönüyor, yani benzin özelliği bitiyor. O benzini araba da ateşlemiyor. Onun için sıralı sistem olmayan aracınızı haftada bir-iki kez benzinde çalıştırmakta fayda var. Bir de hararete dikkat etmek gerekir. Araçtaki fazla hararet aracı yakabilir, elektrik kontağını da kontrol ettirmekte fayda var” diye konuştu. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.