Vali Recep Yazıcıoğlu yine gündemde: Biz hep ihale ve mehdi bekliyoruz

Vali Recep Yazıcıoğlu yine gündemde: Biz hep ihale ve mehdi bekliyoruz

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından da gündeme geldi. Yazıcıoğlu’nun yapmış olduğu bir açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Yazıcıoğlu o konuşmasında "Biz hep ihale ve mehdi bekliyoruz" diyor.

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu unutulmuyor, unutulmayacak. Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından da gündeme geldi. Recep Yazıcıoğlu’nun yapmış olduğu bir açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

Süper Vali olarak da ün salmış bir isim olan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu o açıklamasında şunları söylüyor:

“Apartman yönetimine katılmayan millet mahalle yönetimine, şehir il ve ülke yönetimine nasıl katılacak? Biz hep ihale ve havale mehdi bekliyoruz. İşte mehdi gelecek dertler bitecek. Yok böyle bir dava. Yurttaş olamadık. Bu halk eleştirisidir. Ben bürokrasiyi de eleştiriyorum siyaseti de eleştiriyorum halkı da eleştiriyorum. Özet şu: Halk sisteme ortak olacak.

Köyden en üst Ankara'da yönetime kadar. Halk sisteme ortak olacak. Bir yerden başlayacağız buna. Elimizi taşın altına sokacağız. Birileri bizi kurtarsın, yok böyle bir şey. Kurtar baba bizi diye diye ne oldu sonunda, kim kurtuldu Türkiye'de? Bir avuç insan kurtuldu. Çünkü bir ülkede fakirlik varsa zenginleşen var demektir..."

Recep Yazıcıoğlu kimdir?

Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948 Sürmene’de dünyaya gelmiş, 8 Eylül 2003’te Ankara’da hayatını kaybetmiştir. Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valiliği yapmıştır. Kişiliği, görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı, fikirleri ve görüşleri nedeniyle kamuoyunda Süper Vali olarak anılmıştır. 2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde öldü. Cenazesi Aydın'ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003'te toprağa verildi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.