Van 'bir milyon çiçek'le renkleniyor

Van 'bir milyon çiçek'le renkleniyor

Hayata geçirdiği altyapı ve üstyapı hizmetleriyle vatandaşların takdirini kazanan Van Büyükşehir Belediyesi, ilkbaharla birlikte bir milyon çiçeği toprakla buluşturacak.

Hayata geçirdiği altyapı ve üstyapı hizmetleriyle vatandaşların takdirini kazanan Van Büyükşehir Belediyesi, ilkbaharla birlikte bir milyon çiçeği toprakla buluşturacak.

İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından hizmet atağı başlatan, altyapı ve üstyapı projeleriyle yıllardır ihmal edilen hizmetleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, rengarenk çiçekleri refüj, park ve bahçelere dikerek yöreyi güzelleştiriyor.

Geçen sezon Van ve ilçelerinde yaklaşık bin kilometre yolu asfaltlayan, vizyon projeleriyle kente farklı bir estetik kazandıran belediyenin çiçeklendirme çalışmaları da devam ediyor.

Sosyal belediyecilik alanında hizmetlerini artıran belediye, kendi seralarında ürettiği sümbül, menekşe, petunya, zinya, leylak ile farklı illerden getirttiği lalelerle cadde, park ve bahçeleri süslüyor.

"Kentimizi renklendirerek, güzelleştiriyoruz"
Van Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı Harun Tutar, AA muhabirine, daha yeşil ve daha güzel bir Van için çalıştıklarını, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatları doğrultusunda park, bahçe ve kaldırımlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Baharın gelmesiyle vatandaşların parklarda sıcak havanın tadını çıkardığını aktaran Tutar, insanların bu ayların tadını ve rengini yaşamaları için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Tutar, park ve bahçelere lale diktiklerini, yine kentin güzel görünmesi adına farklı renklerdeki çiçekleri toprakla buluşturduklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Biz mevsimsel ekimlerimizi 1 Ocak'ta başlattık. 500 bin civarında çiçeğimiz ekime hazır hale getirildi. Sezon boyunca bir milyon mevsimsel çiçeği üreterek kenti süslemeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, kentimizdeki tüm parklarımızı, ana cadde, kavşakları çiçeklerle renklendirmek. 110 bin lale ekimi gerçekleştirdik. Hepsi çiçek açtı ve kent renkli görüntülere sahne oluyor. Doğalgazla ısıttığımız seralarımızda ürettiğimiz çiçeklerle ekonomik anlamda da bir katkı sağlıyoruz. Seralarımızda 25 kişilik ekiple çalışmalarımız devam ediyor. "

Tutar, bu yıl 2 bin 500-3 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini, kent merkezinde 25 bin metrekarelik alanı ağaçlandıracaklarını belirterek, "Vatandaşlarımızdan bu konuda çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Diktiğimiz çiçekler ve ağaçlandırma çalışmaları insanlara ayrı bir huzur veriyor, bu konuda da memnuniyetlerini bize iletiyorlar. " diye konuştu.

"Farklı renklerle kenti süslüyoruz"
Büyükşehir Belediyesi Sera Sorumlusu Hüseyin Aykaç da geçen yıl diktikleri 110 bin lale soğanının çiçek açmaya başladığını ifade etti.

Aykaç, nisanda kentin farklı renklerle güzelleştiğini, insanların huzur bulduğunu dile getirerek, Aykaç, şunları kaydetti:

"Laleler bittikten sonra mevsimlik çiçeklere geçeceğiz. Seralarımızda 60 bin Çin karanfili ve menekşe hazır bekliyor. Lale bitiminden sonra petunyaları toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl hedefimizde bir milyon çiçek var. 14 renkteki çiçeklerle parklarımızı süslüyoruz. Vatandaşlarımızın büyük memnuniyeti var. 10 yıl önce çiçek ektiğimizde vatandaşlarımız sahiplenmiyordu ancak son zamanlarda çiçekleri koruyarak zarar görmesini engelliyorlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.