Vatan sevgisi engelleri aştı

Vatan sevgisi engelleri aştı

Ailelerinin asker olmalarını görmek istediği Akyurtlu iki engelli genç için Akyurt Belediyesi ve Akyurt İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından konvoylu uğurlama töreni düzenlendi.

İlçe Jandarma Komutanlığında üniformalarını giyen İlkay Cenkçi ve Ümit İpek’i askerlik görevlerini yapmak üzere Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirel, Akyurt İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Yunus Koçak ve askerlerin aileleri uğurladı.
Akyurt İmam hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Fikret Yalçınkaya engelsiz askerler İlkay ve Ümit için dua etti. Ardından Belediye Başkanı Hilal Ayık, askerleri makam aracına bindirerek Akyurt’un çıkışına kadar uğurladı. Askerler bir günlük temsili askerlik görevlerini yapmak için Akyurt Belediyesine ait otobüs ile birliklerine doğru yola çıktı.

Askerlerin aileleri mutluluktan göz yaşlarını tutamazken, İlkay ve Ümit’in mutlulukları da gözlerinden okunuyordu.
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık engelsiz askerler için düzenlenen tören hakkında şunları söyledi “Askerlik kutsal bir görevdir. Asker ocağı Peygamber ocağıdır. Özellikle bizim milletimiz için asker olmak, vatan sevgisinin vücut bulmuş halidir. İki güzel ve özel kardeşimiz İlkay ve Ümit, ailelerinin gurur dolu bakışları arasında çakı gibi asker olup bir gün de olsa o güzel duyguyu yaşamak için askerlik görevlerini yapmaya gittiler. Biz de bu mutluluğa ortak olmak için böyle bir tören düzenledik. Engeller sevgiyle aşılır. Onları mutlu ettiysek ne mutlu bizlere. Hayatları boyunca aileleriyle güzel bir ömür dilerim.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.