Ulus Hali'nde hamsi pahalı, palamuta ilgi büyük

Ulus Hali'nde hamsi pahalı, palamuta ilgi büyük

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve denizlere fazla yağmur düşmemesi nedeniyle, sezonun henüz bereketlenmediğini söyleyen Ulus Hâli esnafları, vatandaşın tercihini palamuttan yana kullandığını söyledi.

Pastırma yazları, balıkçı tezgâhlarını vurdu. Yağmurun az olduğu denizlerde ağlara balık takılmıyor. Vatandaşlar cep yakan Hamsi yerine Palamut ve Uskumru’yu tercih ediyor. 

SOFRALARA PALAMUT VE USKUMRU VERİYORUZ

Ulus Hali'nin Müslüm Baba lakaplı balıkçı  Mehmet Benli vatandaşların en çok Palamut ve Uskumru’ya talip olduğunu söyleyerek, “Şuan da en çok tüketilen balık Palamut çünkü tam mevsimindeyiz, fiyatları 3.5 ile 10 lira arasında boyuna göre değişiyor. Tezgâhımızdaki durum sofralar için uygun ancak ağlara takılan balığın az olması fiyatların yükselmesine neden oluyor.” dedi.

Yağmurun yağmasıyla tezgâhların daha da bereketleneceğini söyleyen Müslüm Baba, Hakiki Uskumru bu sene çok bol geliyor, fiyatları da uygun şuan da kilosunu 20 liradan veriyoruz. İstavrit 10, Palamut 5, Hamsi 15 lira. Ağlara Hamsi gelmiyor bu nedenle fiyatları yüksek seyrediyor. Yağmur yağarsa Hamsi de bollaşacak o zaman 5 liraya kadar düşer” diye konuştu.

Ayrıca Müslüm Gürses’e benzerliği ile dikkat çeken “Hâl’in Müslüm Baba’sı” yakın zamanda Müslüm Gürses’in hayat hikâyesinin canlandırılacağı bir sinema filminde oynayacağını bunun için herkese teşekkür ettiğini ekleyerek tezgâhının başına geçiyor.

uuuu.jpg

FİYATLARIMIZ GEÇEN YILA GÖRE ÇOK DEĞİŞMEDİ

Ulus Hâl’in bir başka balıkçısı Sahil Balıkçılık da 10 yıldır balıkçılık yaptığını vurgulayarak son 2 yıldır balığın bol olduğunu ifade ediyor ve ekliyor, “En çok talep Palamut ve Uskumru’ya var, iki hafta önce Uskumru bol iken talep vardı. Şimdi Palamut bolken Palamut’un talebi var. Fiyatlarımız geçen seneye oranla çok değişmedi, Palamut 3.5 liradan başlıyor. Uskumru 20 lira. Hamsi ağlara az geliyor fiyatı biraz pahalı 10 – 15 lira arasında. İstavrit ucuz 5 lira.”

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.