Vatandaşlardan Ulus Çarşı'ndaki pis kokuya çözüm talebi

Vatandaşlardan Ulus Çarşı'ndaki pis kokuya çözüm talebi

Ulus Çarşısı girişinde yoğun idrar kokusunun olması vatandaş ve esnafı rahatsız ediyor. Kokuya akşam saatlerinde bölgede içki içen şahısların sebep olduğunu belirten vatandaşlar, ilgililerden yardım talep ediyor.

Sürekli yıkılma haberleri ile gündeme gelen Ulus’ta sorunlar bitmek bilmiyor. Sokak ve çarşı girişlerinde yoğun idrar kokusu olduğunu belirten vatandaşlar kokuya yetkililerden çözüm talep ediyor. İçkili mekânların sayıca çok olmasından kaynaklı gecenin ilerleyen saatlerde bazı şahısların Ulus’un çarşı ve sokaklarını tuvalet olarak kullandığını belirten Ulus esnafı ve vatandaşlar, “Çare yüklü meblağda para cezasında” diyor.

VATANDAŞ ÇÖZÜM TALEP EDİYOR

Son günlerde yıkılma dedikodularıyla gündeme gelen Ulus çarşılarında sorun bitmek bilmiyor. Şimdi de Ulus Meydan’da yer alan Ulus Çarşısı’nın Atatürk Bulvarı üzerindeki kapı girişlerinde çöplerin atıldığı bölgede yoğun idrar kokusu vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çarşı girişinin önünde bulunan otobüs duraklarında dahi hissedilebilen kötü kokuya çare talep eden vatandaş, buna sebep olan duyarsız vatandaşlara ise yaptırım uygulanmasını istiyor.

SORUN ÇARŞIDA DEĞİL ULUS’TA

Esnaf çözümü koku yapan yerleri temizlemekte bulsa da özellik ile akşam saatlerinde ortalığın sakinleşmesiyle içki içen şahısların bölgeyi tuvalet olarak kullandığına dikkat çekiyor. İdrar kokusunun kendilerini de rahatsız ettiğini belirten çarşı esnafı, sorunun sadece çarşıda değil Ulus bölgesinde olduğunu vurguluyor.

SOKAKLARDA DA AYNI KOKU

Çarşı esnafı ise bu duruma tepkili olduklarını ifade ederek şunları kaydetti, “Bu bölge eğlence mekânlarının yoğun olduğu bir bölge. Bununla birlikte gelen sorunlar da büyük oluyor. Akşam ve gecenin ilerleyen saatlerinde içki içen şahıslar sadece çarşı girişlerini değil sokak köşe başlarını dahi tuvalet olarak kullanıyor. Birçok kamu kurumunun olduğu sokak dahi idrar kokusundan geçilmiyor. Yetkililer buraları temizlese dahi ertesi gün aynı hale bürünüyor. Burada emniyet güçleri bu tarz alenen sokak ortasına tuvaletini yapan şahıslara yüklü miktarda para cezası yazması lazım ki caydırıcı olsun. Bir kere yapan bir daha yapamasın” diye konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.