Veysel Tiryaki'ye "Üstün Hizmet Ödülü"

Veysel Tiryaki'ye "Üstün Hizmet Ödülü"

Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı tarafından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye "Üstün Hizmet Ödülü" takdim edildi.

Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı tarafından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye "Üstün Hizmet Ödülü" takdim edildi. 'Dünyanın en büyük satranç koleksiyonu'nu içinde barındıran Guinness rekorlu Satranç Müzesi, 3'üncü yaşını kutladı.

Satranç Müzesi'nin renkli görüntülere sahne olan yıl dönümü etkinliğinde konuşan Başkan Tiryaki, Altındağ'ın kültür ve sanatın merkezi haline geldiğine dikkat çekerek, "Satranç Müzesi'nin de yer aldığı bölge her biri ayrı değerler barındıran sayısız müzeye ev sahipliği yapıyor. Özel müzelerimizi destekliyoruz ve ilçemizde olmasını önemsiyoruz. Bugün kuruluşunun 3'üncü yılını dolduran ve dünyanın en önemli tematik müzelerinden biri haline gelen Satranç Müzesi de Altındağ'a değer katanlardan biri" dedi .

Altındağ Belediyesi tarafından yapımı kısa bir süre önce tamamlanan ve müzenin önünde yer alan meydanda gerçekleşen programda, Vakıf Başkanı Akın Gökyay tarafından "Ankara'nın en eski ilçesi olan Altındağ'daki tarihi dönüşümün mimarı olması, bölgeyi cazibe merkezi haline getiren başarılı çalışmaları, kültür ve sanata katkılarından' dolayı Başkan Tiryaki'ye 'Üstün Hizmet Ödülü' takdim edildi.

Ankara'nın başkent oluşunun 95'inci kuruluş yıldönümünün de kutlandığı programa Başkan Tiryaki'nin yanı sıra Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Müze Kurucusu Akın Gökyay, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Birten Gökyay, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı(TSF) ve FIDE Asbaşkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Aşkın Keleş, Genel Sekreter Sedat Fırat, satranç milli takım sporcuları ile çok sayıda davetli katıldı.

"Kültür ve sanat merkezi Altındağ"


Konuşmasında "Türkiye'de huzur, mutluluk, refah istiyorsak, gelecek nesillerimizi kültürle, sanatla, sporla buluşturmalıyız" diyen Başkan Tiryaki şöyle devam etti:


"Biz Altındağ'da fiziki dönüşümle beraber kültürel dönüşümü de gerçekleştirdik. Sokaklarına girilemeyen Altındağ'ı Ankara'nın kültür-sanat ve turizm merkezi haline getirdik. Çok sayıda müzeyi hizmete açtık. Okuyan, yazan, müze gezen, tarihini, kültürünü bilen genç nesiller oluşturmak bizim hedefimiz. Her mahallemizde kurduğumuz merkezlerimizde çocuklarımızı yetiştirmeye, sanatla, sporla, kültürle iç içe nefes almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Satranç Müzesi de bölgemizin en önemli değerleri arasında. Yeni yatımlarla büyüyen gelişen Altındağ, turizmde cazibe merkezi olmaya, sosyal ve ekonomik değer oluşturmaya devam edecek."

gallery_7.jpg

"Altındağ, Başkan Veysel Tiryaki tarafından tekrar inşa edildi"


"Müzenin kuruluşunda çok büyük emekleri olan eşim Birten Gökyay'a ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye şükranlarımı sunuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Akın Gökyay da şunları söyledi:


"Eşim birkaç yıl önce Hamamönü'ne beni gezdirmeye getirdiğinde gözlerime inanamamıştım. Çocukluğumun virane mahallesi Hamamönü, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından tekrar inşa edilmiş, bambaşka bir yere dönüşmüştü. Eşim ve Başkan Tiryaki'nin destekleri ile kültür ve sanatın adresi haline gelen bir bölgede müzeyi kurduk. Müzeler bölgesi olarak anılan bu bölgede müzemizi kurmanın çok doğru bir iş olduğunu 3 yılın sonunda çok daha iyi anlıyorum. Avrupa kentleri müzeleri ile övünür. Biz de Ankara'da ve Türkiye'de müzelerimiz ile övünüyoruz artık. Burada olmaktan çok mutluyuz. Altındağ'ın gelişimini de Başkanın sanata ve kültüre verdiği değeri de büyük bir takdirle izliyoruz. Satranç Müzesi Ankara'ya ve Türkiye'ye değer katmaya devam edecek. Kültür ve sanatın önemli adreslerinden biri olduk. En büyük destekçilerimizden biri olan Altındağ Belediyesi'ne yürekten teşekkür ediyorum."

"Milli sporcularımız gittikleri ülkelerde satranç müzesi ile övünüyor"


TSF ve FIDE Asbaşkanı Gülkız Tulay da milli sporcularla şampiyonalara gittiklerinde Satranç Müzesi ile övündüklerini kaydederek, şöyle konuştu:


"Ülkemizin ilk ve tek Satranç Müzesi'nin 3'üncü yaşını kutluyorum. Satranç Müzesi biz satranç severler ve ülkemiz için muhakkak çok özel bir yer. Müze, sadece satrançların sergilendiği bir yer değil, içinde tarihi ve kültürel çağrışımlarla dolu bir yolculuğa çıkabiliyorsunuz. Başkentimizin kültür sanat hayatına yön veren, birçok kişinin satranç ile tanışmasını sağlayan, sporu sevdiren çok özel bir müze aynı zamanda. Satranç, din, dil, ırk, kültür ayrımı yapmaksızın, 32 taşla akıl mücadelesi verilen, centilmen bir spor dalı. İnsan hayatına kattığı değer ve fayda saymakla bitmeyecek kadar çok. Biz Avrupa ve dünya şampiyonlarına gittiğimizde milli sporcularımızla birlikte övündüğümüz bir satranç müzemiz olduğu için mutluyuz. Akın Gökyay'a, ülkemize, başkentimize, böylesine değerli bir müzeyi, böylesine özel bir günde, Ankara'nın başkent olduğu bir tarihte hediye ettiği için de şahsım ve satranç severler adına teşekkür ediyorum. Sayın Başkan Veysel Tiryaki'ye de bu müzenin kurulmasında verdiği ve hala sürdürdüğü desteği için ayrıca teşekkür ediyorum"

Başkanlara ve sporculara ödül


Etkinlikte, Başkan Veysel Tiryaki'nin yanı sıra TSF Başkanı Gülkız Tulay'a da 'Satranç sporunun Türkiye'de ve uluslararası düzeydeki başarıları, satranç sporunun ülke çapında yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalardan' dolayı "Üstün Başarı Ödülü" verildi.

gallery_2-002.jpg


Türkiye'yi dünyada başarı ile temsil eden Satranç Milli Takım sporcuları adına da Avrupa Şampiyonu Çisel Anaçoğlu'na teşekkür plaketi verildi. Etkinlikte Satranç Milli Takım sporcuları Çisel Anaçoğlu, Ege Karaahmetoğlu, Hümeyra Kargacı, Zeki Berke Çaputçuoğlu, Uğur Doğan Yazıcı'nın bahçe satrancı müsabakası ve hamleleri davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.