Yangın çıkan Kumluca Mavikent nerde, seralarda ne yetiştiriliyor?

Yangın çıkan Kumluca Mavikent nerde, seralarda ne yetiştiriliyor?

Bir kez daha orman yangını ile gündeme gelen Antalya Kumluca, Mavikent nerde? Kumluca ve Mavikent’in özelliği ne? Kumluca ve Mavikent’te halk geçimini nasıl sağlıyor? İşte Kumluca ve Mavikent seralarından fotoğraflar:

Antalya'nın seracılıkla ünlü ilçesi Kumluca'da yangın felaketi yaşandı. Antalya’nın Kumluca ilçesi bir kez daha yangınla gündemde. Kumluca’da bu kez Mavikent mahallesi yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. 

Peki yangınla gündeme gelen Antalya Kumluca, Mavikent nerde? Kumluca ve Mavikent’in özelliği ne? Kumluca ve Mavikent’te halk geçimini nasıl sağlıyor? Kumluca ve Mavikent seralarından fotoğraflar...

Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik. 

Kumluca, Antalya’nın kıyıdan en batı ucundaki ilçelerinden biri. Kumluca, seracılığın öne çıktığı bir yer. Belde iken belediyesi kapatılan ve mahalle olan Mavikent’de de halkın hemen hemen tamamı seracılıkla uğraşıyor. Halkın ana geçim kaynağı seracılık. 

mavikent-seralar.jpg

Etrafı kızılçam ağaçlardan oluşan ormanlarla çevrili olan Mavikent’te mahalle sakinleri özel tarlalarında 1’er, 2’şer, 3’er, 4’er, 5’er, 6’şar dönümlük seralara sahip ve buralarda genellikle biber, kabak, domates, salatalık yetiştiriyorlar. 
Kumluca Mavikent’te seralarda yetiştirilen bu biberler, domatesler, kabaklar, salatalıklar önemli oranda yurt dışına ihraç ediliyor. 

Kumluca ve Mavikent’te portakal, limon, nar, mandolin gibi meyve ağaçları da bolca yetiştiriliyor. İlçe ve mahallede büyük portakal, mandolin, nar, limon bahçeleri bulunuyor. Muz da bu bölgede sık görülen bir başka meyve.  

limon.jpgKumluca Mavikent’te yaşanan orman yangını en çok da işte bu seracıları mağdur etti. 

Yangında onlarda alan zarar gördü. 

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven’in verdiği ilk bilgilere göre, Mavikent yakınlarındaki orman bölgesinde meydana gelen yangın seralara da zarar verdi. Yangının meydana geldiği ormanlık alan içerisinde kalan seraların tümü yangından olumsuz etkilenirken, pek çoğu yandı.  

Yangında seralarla birlikte vatandaşların evleri de zarar gördü. 

Yine Kumluca Belediye Başkanı Göven’in verdiği bilgilere göre, yangın ilk başta orman içindeki evler için tehdit oluştururken, orman yakınındaki evler de boşaltıldı. Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 

Yangın denize yakın bir bölgede etkili olurken, uçak ve helikopterler sıklıkla su alarak alevlerin üzerine bırakabildi.

Bazı seralara zarar veren yangının daha büyük bir alana yayılmaması için ekipler yoğun mücadele verdi.
 

nar-agaci.jpg

 

Gazeteilksayfa.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.